StoryEditor
SplitDOBRO NAM DOŠLI

Splitsko sveučilište ugostilo 250 stranih studenata na razmjeni iz 18 zemalja, ispred zgrade ‘Tri fakulteta‘ održan Dan dobrodošlice

Piše PSD
28. rujna 2021. - 21:08

Odjel za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju Sveučilišta u Splitu u ponedjeljak, 27. rujna održao je Dan dobrodošlice, odnosno Welcome day za strane studente na razmjeni u zimskom semestru ove akademske godine.

Studente je uvodno pozdravila Ana Ćosić, voditeljica Odjela za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju, a potom je Dora Ganza, stručna suradnica Odjela, predstavila sve aktivnosti Sveučilišta za dolazne studente te prenijela osnovne informacije vezane uz njihov studij i svakodnevni život u Splitu.

Antonio Župan, predstavnik udruge Splitskog sveučilišnog sportskog saveza, predstavio je studentima sportske i rekreativne aktivnosti koje se odvijaju kroz cijelu akademsku godinu za sve studente Sveučilišta u Splitu s ciljem poticanja na aktivno bavljenje sportom i podizanja kvalitete studiranja i života.

Ana Batinić, predstavnica udruge ESN Split, predstavila je sve aktivnosti koje se organiziraju za strane studente s ciljem njihovog boljeg povezivanja i potpune integracije u studentski život i akademsku zajednicu.

Sveučilište u Splitu je na početku ove akademske godine ugostilo oko 250 stranih studenata iz 18 zemalja, čime se bilježi porast čak i u usporedbi s predpandemijskim brojkama, a spomenuti Welcome day održao se na platou ispred zgrade Tri fakulteta, uz pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2022 10:21