SplitODLUKA SENATA

Splitsko sveučilište podržalo dekana PMF-a i odlučilo stipendirati studente koji se odluče za deficitarna nastavnička zanimanja; Evo tko može računati na novčane poticaje i koji su profesori najtraženiji na burzi

Piše Nikolina Lulić
30. studeni 2019. - 00:38
Nikola Koceić Bilan, dekan splitskog PMF-a: Nedostaje studenata matematike, fizike i informatike

Senat Sveučilišta u Splitu je na jučerašnjoj sjednici jednoglasnom odlukom podržao inicijativu prof. dr. sc. Nikole Koceića-Bilana, dekana Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu (PMF), o uspostavljanju sustava stipendiranja deficitarnih nastavničkih zanimanja na ovom Fakultetu, studija matematike i informatike te studija matematike i fizike.

Naime, na splitskom PMF-u ove je akademske godine navedene smjerove upisalo tek 10 studenata. Samo u Splitsko-dalmatinskoj županiji trenutačno nedostaje oko 50 nastavnika matematike, a problem je pogotovo izražen u manjim sredinama.

Stoga je Sveučilište u Splitu zauzelo jasan stav te bezrezervno podržalo inicijativu da se dodijele stipendije za ova deficitarna zanimanja.

Isto tako je pružena podrška o pokretanju izmjena Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje, kako bi se preko Studentskog centra studentima ovih deficitarnih zanimanja mogao osigurati smještaj u studentskim domovima. 

#PMF#SVEUčILIšTE U SPLITU#NIKOLA KOCEIć BILAN#STIPENDIJE NA PMF-U