StoryEditorOCM
SplitSJEDNICA SENATA

Splitsko sveučilište izašlo s podacima koliko će studenata upisati iduće akademske godine. ‘Pala‘ su i nova imenovanja

Piše Split SD
30. ožujka 2023. - 22:49

Na Sveučilištu u Splitu danas je održana sjednica Senata na kojoj je usvojen plan upisa studenata u I. godinu sveučilišnog prijediplomskog, sveučilišnog integriranog prijediplomskog i diplomskog studija te stručnog prijediplomskog studija za akademsku godinu 2023./2024.

Ukupno je slobodnih 4508 mjesta i to 3224 na prijediplomskim i integriranim sveučilišnim studijima te 1285 na prijediplomskim stručnim studijima.

Senat je potvrdio izbor prof. dr. sc. Ante Tonkića za dekana Medicinskog fakulteta u Splitu i prof. dr. sc. Ine Reić Ercegovac za dekanicu Filozofskog fakulteta u Splitu za mandatno razdoblje od 1. listopada 2023. do 30. rujna 2026.

Potvrđeno je i imenovanje Ivana Žižića, ravnatelja Studentskog centra u Splitu za mandatno razdoblje od 1. listopada 2023. do 30. rujna 2027.

Usvojen je i prijedlog novog studijskog programa sveučilišnog specijalističkog studija Opća kirurgija Medicinskog fakulteta u Splitu.

Senat je također usvojio Akcijski plan Strategije ljudskih resursa za istraživače (Human Resources Strategy for Researchers – HRS4R) za razdoblje 2023 – 2025. te Politike otvorene znanosti Sveučilišta u Splitu.

Na temelju Hrvatske deklaracije o otvorenom pristupu (2012.), UNESCO-ove Preporuke za otvorenu znanost (2021.), Strategije za istraživanje i inovacije 2020. – 2024.: EU politika otvorene znanosti, Preporuke komisije EU o pristupu znanstvenim informacijama i njihovu čuvanju te Znanstvene strategije Sveučilišta u Splitu 2022. – 2026., Sveučilište u Splitu donosi Politiku otvorene znanosti čiji je cilj rezultate znanstveno-istraživačkog rada učiniti otvoreno dostupnim, pristupačnim i ponovno upotrebljivim, povećati znanstvenu suradnju i razmjenu informacija za dobrobit znanosti i društva te usmjeriti procese stvaranja znanja i izvan tradicionalne znanstvene zajednice.

Senat je potvrdio izbor nastavnika izv. prof. art. Željka Milića (UA) na umjetničko-nastavno radno mjesto redoviti profesor.

Sjednici je, u skladu s novim Statutom Sveučilišta u Splitu, prisustvovala i predstavnica Alumni udruge Sveučilišta u Splitu izv.prof.dr.sc. Mirjana Milić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 12:37