StoryEditor
SplitŽUPANIJSKA KOMORA

Splitski ugostitelji možda će dobiti produljenje korona mjera: predstavnici struke danas od Grada ponovno zatražili pomoć oko štekata i poslovnih prostora

Piše PSD
8. travnja 2021. - 21:09
Saša Burić/Cropix/Ilustracija

Iz Hrvatske gospodarske komore saznajemo kako su u četvrtak na radnom sastanku u Gradu Splitu predstavnici Strukovne grupacije ugostiteljskih djelatnosti Županijske komore Split zatražili produljenje zaključaka gradonačelnika kojima se umanjuje plaćanje zakupnine za korištenje javnih površina te za korištenje poslovnih prostora u Gradu Splitu, sukladno padu prometa.

- Navedeni su zaključci dio ranije usvojenog paketa mjera kojima je Grad Split u prethodnom periodu izašao u susret svojim poduzetnicima, radi ublažavanja posljedica korona krize na njihovo poslovanje. Iako nije bilo za očekivati da će produženje mjera biti potrebno, nažalost, zbog nastavka ograničenja rada i nepovoljne epidemiološke sitruacije, pomoć je i dalje potrebna. Prijedlog je navedene zaključke produljiti do kraja kolovoza ove godine, što bi bilo od velikog značaja za poslovanje splitskih ugostitelja u ovom izazovnom i neizvjesnom razdoblju- kazali su te dodali kako vjeruju kako će se na idućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita predloženo i prihvatiti, čime bi se olakšao nastavak rada ugostitelja.

- Naravno, nadamo se boljoj epidemiološkoj situaciji i turističkoj sezoni, te da ovakve mjere više neće biti neophodno potrebne- rekli su za kraj. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2021 16:44