StoryEditor
Splitnema čega nema

Splitski trgovci su se dobro opskrbili za hladnoću, pa na policama ‘nema zime‘. Stignete još kupiti i donje mudante, termo čarape...

Piše Tanja Giovanelli
19. siječnja 2021. - 12:08

Hladno je zadnjih dana u Splitu, a kao odgovor na hladnoću peći, klime i radijatori ovih dana daju sve od sebe. Među zimogroznijima ima i onih koji su grijanje na drva digli na ozbiljniju razinu, pa uobičajenu, cjenovno dostupniju zalihu bukovine podebljali česminom.

Nije zalud na cijeni, jer ovo visokokalorično drvo generira veću toplinu, te sporije izgara, a prati ga glas da dimom rastjeruje viruse i bakterije. No čak i tako dobro podimljenima u narednim bi nam danima dobro došla i pojačanja u vidu nekih intimnijih grijača. Provjerili smo stoga zalihe u nekima od posjećenijih trgovina te vam s olakšanjem javljamo da na policama ˝nema zime˝.

U ˝Galebu˝ ne manjka konkretnijih donjih majica, kao ni i termo dugih mudanata, koje se, kako doznajmo, snižene za 30 posto posljednjih dana dobro prodaju, a možete ih pronaći po cijeni od šezdesetak kuna.

U ˝Skiny˝ dućanima bilježe porast prodaje kapa, šalova i rukavica, te javljaju da svih artikala na stanju ima dovoljno. Slaba prodaja tijekom cijele sezone, koja je uglavnom preskočila zimske radosti na razvikanim skijalištima, u ˝Hervisu˝ je rezultirala utješnim vijestima, jer je asortiman termo čarapa, i termo donjeg rublja, kako doznajmo, na broju. Ako se vodite onom -bolje spriječiti nego liječiti, danas je možda pravi dan za obnoviti kućni fond ovih kriznih artikala ne biste li vikend dočekali spremni.

I ne zaboravite zaštiti prozore i vrata, bilo gumenim trakama uz rubove okvira, valjkastim jastučićima krojenima za tu svrhu, odnosno rolanjem tepiha, ili pak deke da zaustavite prodor hladnoga zraka. Pa kad će nam već led u kosti natjerati račun za struju, barem da minuse prebrodimo bez ozeblina.

item - id = 1071815
related id = 0 -> 1128210
related id = 1 -> 1128155
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2021 09:17