StoryEditor
SplitBit će i to...

Splitski studentski centar priredio pravu bajku za 96 stanarki doma u povodu Dana žena. Reakcije su odlične, još da je bilo zaplesati

Piše Matej Sunara/Universitas
9. ožujka 2021. - 15:08

Svečano je bilo na splitskom kampusu povodom Međunarodnog dana žena. Nakon valentinovske večere održane u restoranu Kampus, organizirana je slična takva večera, ali ovog puta samo za ljepše stanovnice studentskog doma.

Na večeri je sudjelovalo 96 studentica uz striktno poštivanje svih epidemioloških mjera. Prisutne žene su morale zadovoljiti tri kriterija, taj da žive u domu, da se inače hrane na "iksicu" u ovom restoranu i da na večeru dolaze s cimericom i bliskim prijateljicama. 

- Uobičajenu večeru smo podijelili na dva termina. Prvi je bio namijenjen za sve studente, a drugi termin nakon 20 sati prilagodili smo i dekorirali samo za studentice - govori nam Ivan Žižić, ravnatelj Studentskog centra u Splitu.

image
Dan žena u studentskoj menzi
Jakov Matić

- Interes je bio toliki da su u manje od sat vremena popunjena sva dostupna mjesta - zaključuje Žižić. 

Kad smo ušli u menzu, imali smo što za vidjeti, nasmijana lica i menzu u drugom, intimnijem ruhu. Lijepo dekorirani stolovi za dvije, tri ili četiri osobe, propisno udaljeni jedni od drugih, svijećnjaci, otmjeni stolnjaci i beštek te specijalna rasvjeta u boji. Sve je bilo tu da dojam za večeru bude potpun.

A i hrana nije zaostajala za ovom razinom uređenja. Studentice su mogle birati između tri glavna jela: šareni njoki u umaku s četiri vrste sira, pileći batak punjen šunkom i sirom ili šareni burgeri. Za desert je poslužena panna cotta ili domaći štrudel od jabuka sa sladoledom. I sve to navedeno za dvadesetak kuna. Studentski zbor Sveučilišta u Splitu je pomogao u pripremi, serviranju hrane i dekoriranju prostora. Reakcije na večeru su odlične i nema sumnje da studenti željno očekuju još ovakvih događaja.

Po završetku večere jedna nam je nasmijana studentica u prolasku dobacila:

- Sve je savršeno, ali sve bih dala da još mogu i zaplesati s prijateljicama.

A mi ćemo joj kratko odgovoriti: iz tvojih usta u Božje uši.

Željni su ljudi normalnog druženja i zabave. Iskreno se nadamo da će Restoran Kampus, kao i brojna druga mjesta po gradu, što prije zasjati u svom punom kapacitetu na radost većeg broja studenata.

image
Dan žena u studentskoj menzi
Jakov Matić
item - id = 1082758
related id = 0 -> 1134626
related id = 1 -> 1134605
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. listopad 2021 12:26