StoryEditor
Split'ne mogu, ne znam...'

Splitski šef komunale pošteno se 'ocrnio' na sjednici Gradskog vijeća, nevjerojatan je njegov odgovor na Koturovo pitanje; Čupić dodatno pojasnio koliko je sramotno Orduljevo neznanje

Piše G. Radanović, N. Lulić, PSD
2. svibnja 2019. - 12:33
gradsko_vijece17-290119 (1)

U lipnju 2017. godine Gradsko vijeće je donijelo odluku Odluci o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim ili izgubljenim životinjama, ali je županijski Ured državne uprave ove godine poslao uputu Gradu sa potrebnim izmjenama nepravilnosti u samoj Odluci.

Natalija Tafra Bazina iz stranke Pametno je kroz raspravu na današnjem Gradskom vijeću kazala da se nada kako će se i odluka o komunalnom redu uskladiti sa zakonom, a posebno u dijelu u kojem bi redari ima pravo legitimirati prekršitelja, odnosno vlasnika psa i tako mu ispisati kaznu.

Na pitanje Gorana Kotura (SDP) koliko je do sada počinitelja kažnjeno, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo nije dao konkretan odgovor, upravo suprotno.

- Ne mogu vam točno odgovorit koliki je broj kazni, ali kažnjavali smo. Ne znam točno za što smo kažnjavali, radi ostavljanja izmeta ili ne čipiranja, ali znam da smo kažnjavali - samouvjereno će Damir Ordulj, splitski šef komunale koji za spomenutu točku nije imao pripremljenu niti jednu brojku o radu komunalnih redara.

U međuvremenu, Renato Čupić se ne svom Facebooku osvrnuo na ovaj sramotan trenutak sa sjednice Gradskog vijeća:

'Kaže pročelnik za komunalu na sjednici Gradskog vijeća da ne zna koliko su kazni naplatili za izmet pasa. Pa eto da mu pomognem. Isto mu piše u izvješću gradonačelnika, a koje gradonačelniku piše komunala.

Naplaćeno je 0 (riječima nula) kazni u drugoj polovici godine. Naplaćeno je 23 kazni za ne korištenje uzice', obavijestio je kolegu i javnost putem Facebooka Čupić, priloživši i Izvještaj postupanja komunalnih redara za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2018. godine iz kojeg i laik s lakoćom može iščitati odgovore na Koturova pitanja Ordulju koja su na sjednici Gradskog vijeća ostala - bez odgovora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. listopad 2020 12:11