StoryEditor
SplitPREPUCAVANJE

Splitski SDP-ovac opleo po gradonačelniku: Opara je izmislio zanimanje ‘evidentičar uplata roditelja‘ koje će ući u povijest našeg jezikoslovlja

Piše I. P.
29. listopada 2020. - 17:56
Vladimir Dugandžić/Cropix

Goran Šarotić, član Savjeta za gospodarstvo splitskog SDP-a Split, reagirao je na odluku gradonačelnika Andre Krstulovića Opare o zaposlenju 43 nova djelatnika u splitskim vrtićima.

Šarotić gradonačelnikove poteze naziva cirkusom te tvrdi da sramoti sebe i suradnike, a Banovinu gura u financijsku provaliju iz koje će se jako teško izvući.

- Cirkus ide dalje. Izgleda da nije bilo dovoljno što je gradonačelnik Krstulović Opara odlučio očistiti Banovinu od "starih" kadrova nudeći otpremnine i na taj način oslobodio 50-ak radnih mjesta za cijenu od preko 10 milijuna kuna gradskog novca. Sada je u svom posljednjem pohodu instaliranja stranačkih kadrova odlučio zaposliti 43 djelatnika vrtića.

Zanimljivo da se odjednom pojavila potreba za čak 43 djelatnika u vrtićima, pred sam kraj mandata. Koliko je ovo smiješan i nelogičan, da ne kažemo bezobrazan potez, možda najbolje govori činjenica da niti najbliži gradonačelnikovi suradnici nisu bili upoznati s ovim manevrom.

Čin poprima i povijesne razmjere jer se jedno od radnih mjesta naziva: "Evidentičar uplata roditelja" – vjerojatno presedan u hrvatskom jezikoslovlju.

Dok se budete smijali nazivu, sjetite se da netko od vaših bližnjih, prijatelja ili poznanika radi osam sati dnevno, često i teške fizičke poslove za 4000 kuna dok će neki hadezeovac brojati uplatnice za istu ili veću naknadu u udobnosti svog ureda i sve to ćete vi platiti.

Budući bivši gradonačelnik Andro Krstulović Opara nedavno je izjavio da on razmišlja dugoročno, za razdoblje od idućih 30 godina, dok se istovremeno ponaša potpuno suprotno, sramoteći sebe i suradnike, a Split gura u financijsku provaliju iz koje ćemo se svi skupa jako teško izvući - poručio je Šarotić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. prosinac 2020 10:17