StoryEditorOCM
SplitIZBORI U TIJEKU

Splitski SDP danas dobiva novog predsjednika, biraju se i tijela stranke, doznali smo neka poznata imena...Dosadašnji čelnik oprostio se dirljivim priopćenjem

Piše Split SD
3. prosinca 2022. - 10:49

U splitskom SDP-u danas se održavaju unutarstranački izbori. Bira se predsjednik, potpredsjednici i članovi Predsjadništva, a glasati se može do 18 sati. Za sada je sigurno da će novi predsjednik biti Davor Matijević, s obzirom na to da je jedini kandidat.

Kako smo doznali, potpredsjednik bu mi trebao biti Dino Sinovčić, a u predsjedništvo bi trebao ući i dr. Joško Markić, dr.Tonći Stipić, u Gradski odbor dr. Veljko Rogošić...

image

Davor Matijević

Tom Dubravec/Cropix

Dosadašnji predsjednik Damir Barbir neće se natjecati, pa je povodom zadnjeg dana mandata poslao priopćenje.

- Godinu dana sam bio predsjednik SDP-a Split, živio SDP od 0 do 24, trudio se okupiti, a ne dijeliti. Nisam tu zbog radnog mjesta, naknada ili privilegija, nisam u SDP-u da zbrinem prijatelje ili rodbinu. Ne živim od SDP-a, živim za SDP!

image
Vojko Bašić/Cropix

Od javne percepcije ucjenjivačke stranke za funkcijama, nadzornim odborima, upravnim vijećima, Stanoupravom ili škampima, mislim kako smo, za vrijeme mog mandata, pokazali ozbiljnost, prezentirali ideje, a ne brojeve.

Nisam dopustio da Split padne u ruke HDZ-a zbog osobne ambicije, da nas se srami biračko tijelo niti da nam se govori kako smo isti kao HDZ i Kerum. Trudio sam se graditi mostove među Ljudima u SDP-u, Ljudima koji su, čvrsto to vjerujem, među nama u većini i zbog njih odustati neću.

image

Damir Barbir

Privatni album

Nisam lažni ljevičar, nisam mijenjao tri stranke da nađem mjesto pod suncem, ponosan sam na svoje antifašističke korijene koje nikada neću gledati kao uteg već kao civilizacijsku vrijednost!

Nakon izvanrednih lokalnih izbora, gdje smo po broju apsolutnih glasova bili peta stranka u gradu, a naš kandidat dobio manje od 1800 glasova, na kotarskim izborima smo se stabilizirali i po apsolutnom broju glasova postali druga stranka grada.

Primjerom sam pokazao kako je predsjednik prvi među jednakima i nosio listu na Trsteniku, jedinu SDP-ovu listu u gradu koja je pokazala kako pobijediti i Centar i HDZ i Domovinski pokret! Dapače, ostvario sam daleko više glasova nego sve ostale liste zajedno, jer je honoriran predan rad i zalaganje.

image
Ante Čizmić/Ilustracija/Cropix

Popravio sam dojam i viziju SDP-a u Splitu, od stranke koju se doživljavalo kao ucjenjivačku i negativnu, stvorio sam, zajedno s Vama, jedinu lijevu platformu u Gradskom vijeću koju se percipira kao faktor stabilnosti Grada. Pošteni SDP bio je moja zvijezda vodilja u ovih godinu dana, a ja… Svoju zvizdu slidim - naveo je Barbir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 01:46