StoryEditorOCM
SplitPOTVRDIO SENAT

Splitski rektor Ljutić predstavio nove prorektore: dolaze s pet različitih fakulteta, a među njima je i Zoran Đogaš

Piše Diana Barbarić
13. listopada 2022. - 16:59

Senat Sveučilišta u Splitu je na danas održanoj 74. sjednici potvrdio izbor prorektora čije je imenovanje predložio rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić, kojemu je početkom listopada počeo drugi mandat.

Prof. dr. sc. Bosiljka Britvić Vetma prorektorica je za pravna pitanja, prof. dr. sc. Igor Jerković prorektor je za znanost i kvalitetu, prof. dr. sc. Nikša Jajac prorektor je za infrastrukturu, prof. dr. sc. Nikola Koceić-Bilan prorektor je za studente, nastavu i poslovanje dok je prof. dr. sc. Zoran Đogaš prorektor za međunarodnu suradnju i suradnju s lokalnom zajednicom.

Mandat novih prorektora vezan je uz mandat rektora Sveučilišta u Splitu i traje do 30. rujna 2026. godine.

Podsjetimo, u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju rektor je najavio da će Senatu predložiti novi tim prorektora, ali o imenima nije želio govoriti dok ih službeno ne potvrdi Senat.

- Htio bih dovesti nove ljude sa svježim i drukčijim idejama, da pokrenemo Sveučilište na novi način, a naravno sve svoje bivše prorektore i dalje ću rado imati u svom timu - kazao nam je početkom listopada.

Rektor Sveučilišta u Splitu, dakle, ima pet novih prorektora, a većina njih ima dekansko iskustvo. U javnosti najzvučnije ime je prof. dr. Zoran Đogaš, bivši dekan Medicinskog fakulteta i HDZ-ov nestranački kandidat za gradonačelnika Splita.

Novi prorektor prof. Jajac na ovu poziciju dolazi s mjesta dekana FGAG-a, dok je profesorica Britvić Vetma do sada bila prodekanica za poslovanje, razvoj i projekte na Pravnom fakultetu.

Prof. Jerković je bivši dekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta i jedan od najutjecajnijih svjetskih znanstvenika, a profesor Nikola Koceić-Bilan je dosadašnji dekan PMF-a, ali javnosti poznat i kao bivši član Nadzornog odbora Hajduka. 

image

Rektor Ljutić s novim prorektorima

Unist
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. ožujak 2023 21:01