StoryEditor
SplitPLAVCI VELIKOG SRCA

Splitski policajci s partnerima za kolegu i njegovu obitelj iz Petrinje prikupili 250.000 kuna! Marendić: Ovo je gesta koja će izgraditi prijateljstva

Piše PSD
8. travnja 2021. - 19:23
Pu Sd

Od katastrofalnog potresa koji je 29. prosinca prošle godine pogodio stanovnike Petrinje, Siska i Gline te drugih okolnih mjesta u kojem su stradali i mnogobrojni domovi policijskih službenika i dalje svjedočimo humanitarnim akcijama policijskih službenika i institucija koje prikupljenim novčanim sredstvima pomažu unesrećenima.

Tako su danas policisjkog službenika Antuna i njegovu obitelj iz Petrinje posjetili načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić, predsjednik regionalnog kluba IPA Split Perica Orešković te predstavnik tvrtke "Cemex" iz Kaštel Sućurca Ivan Ivanović.

- Policijska uprava splitsko-dalmatinska je odmah nakon potresa kontaktirala organizaciju IPA koja je pokrenula humanitarnu akciju sukladno Zakonu o humanitarnoj solidarnosti za pomoć interventnom policajcu Antunu iz Petrinje.

Sami djelatnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske su zajedno s umirovljenicima MUP-a i partnerima skupili oko 100.000 kuna.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska je pismo pomoći uputila i partneru "Cemex" iz Kaštel Sućurca, čiji su djelatnici skupili 75.000 kuna, na što su članovi uprave donirali još 75.000 kuna, koji će ovih dana biti uplaćeni na račun policajca Antuna - izjavio je Marendić.

image
Pu Sd

"Drago mi je što smo mogli pomoći obitelji policajca da ponovno stanu na noge i zahvaljujem se svim djelatnicima Cemexa što su se uključili u ovu humanitarnu akciju" - rekao je predsjednik IPA Split Perica Orešković. Naveo je kako ovo nije kraj njihove pomoći te da će i dalje pomagati koliko budu mogli.

Predstavnik tvrtke Cemex Ivan Ivanović naglasio je kako je svim djelatnicima bila čast sudjelovati u plemenitoj akciji te da su u vrlo kratkom roku skupili određenu svotu novaca i pomogli policijskom službeniku. Naveo je kako im je izuzetna čast te će se uvijek odazvati ovakvim humanitarnim akcijama.

Načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut zahvalio se svima koji su nesebično pomogli te i dalje pomažu unesrećenim policijskim službenicima ove policijske uprave.

"Ovo je jedna lijepa gesta koja će pomoći našem kolegi Antunu, a ujedno će izgraditi i nova prijateljstva" - zaključio je načelnik Marendić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2021 05:46