StoryEditorOCM
SplitDR. VLATKO LEDENKO

Splitski neurokirurg o ozlijeđenima u zrakoplovnoj nesreći: ‘Pilot ima ranu na glavi, a njegova prisebnost spasila je život putnicima. Njih dvoje su zadobili lom kralježaka‘

28. lipnja 2022. - 15:27

Pročelnik zavoda za neurokirurgiju i dežurni neurokirurg iz KBC Split dr. Vlatko Ledenko kazao je kakvo je stanje ozlijeđenih u zrakoplovnoj nesreći.

- Troje ozlijeđenih su strani državljani, pilot državljanin Srbije, a putnici, žena i muškarac su austrijski državljani. Svi su došli ozlijeđeni, ali van životne opasnosti i pri svijesti tako da su nam mogli dati izjave o okolnostima nesreće.

Provedena je dijagnostička obrada i bit će zadržani na liječenju u KBC-u Split. Pilot je najlakše ozlijeđen, ima ranu na glavi koju smo sanirali, on je mlađe životne dobi.

image
Paun Paunović/Cropix

Putnici su starije životne dobi, oboje imaju prijelom više kralježaka, ne treba im operacijsko liječenje i nemaju neurološka oštećenja. Svi imaju I natučenja manja po tijelu, trupu i udovima.

Dva muškarca su hospitalizirana na Zavodu za neurokirurgiju, a pacijentica na Kliniku za kirurgiju. Što se tiče okolnosti nesreće, moj je dojam da je pilot vrlo brzo reagirao jer je osjetio da zrakoplov gubi snagu te je postupio najbolje što je mogao.

Prema njegovoj izjavi sletio je na kamenjar i mislim da bi posljedice bile puno gore da nije prisebno reagirao – kazao je liječnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 10:08