StoryEditor
Split5 do 12

Splitski medicinari danas u mirnom prosvjedu: Molimo pacijente koji će danas doći u KBC Split da budu strpljivi. Podržite nas, jer se borimo i za vas!

4. rujna 2019. - 11:37
kbc_split22-200209

Danas će u Hrvatskoj, pa tako i u Splitu zdravstveni sustav velikim dijelom stati na pola sata jer će liječnici, medicinske sestre i ostalo medicinsko i nemedicinsko osoblje mirno prosvjedovati.

- Organizirali smo okupljanje od 11.45 do 12.15 sati ispred glavnog (srednjeg) ulaza u KBC Split na Firulama. Očekujemo odaziv svih zdravstvenih i nezdravstvenih radnika, kako iz KBC-a Split, tako i iz cijelog grada. Ovim putem pozivamo i naše kolege iz ostalih zdravstvenih ustanova u gradu da nam se pridruže. Očekujemo najmanje 500 prosvjednika.

Ovim mirnim prosvjedom želimo reći da nam je dosta ignoriranja i nepoštivanja - rekla nam je medicinska sestra Silvana Ganza, predsjednica splitskog ogranka Hrvatskog strukovanog sindikata medicinskih sestara i tehničara.

Naravno, neće svi u KBC-u Split prekinuti svoj rad. To se zasigurno ne očekuje od onih liječnika i medicinskih sestara koji obavljaju operativne zahvate ili od onih, prvenstveno mislimo na anesteziologe, koji u tom trenutku spašavaju nekome život.

- Naravno, na prosvjed će doći oni koji mogu prekinuti rad na 15 minuta, a oni koji to ne mogu, naravno da neće doći. Ujedno želimo apelirati na sve one pacijente koji će danas doći u KBC Split da budu strpljivi i da nas shvate, odnosno da shvate zbog čega prosvjedujemo.

Također i njih pozivam da nam se pridruže u prosvjedu, jer i zbog njih prosvjedujemo, kako bi njima, našim pacijentima u budućnosti bilo bolje i kako bi imali bolju zdravstvenu skrb. Svi će oni pacijenti koji danas dođu u bolnicu biti pregledani i zbrinuti, samo ih molimo za malo strpljenja - kazuje Ganza.

Nakon okupljanja u 11.45, prosvjed će započeti pet minuta prije 12 sati.

- To je simboličan sat u koji počinjemo sa prosvjedom. Po nama je pet već prošlo 12 i krajnje je vrijeme da netko u ovoj zemlji, odnosno Vlada RH, čuje naše vapaje i ozbiljno shvati prosvjed, jer nam je dosta, svih ovih proteklih godina ignoriranja i nepoštivanja zdravstvenih djelatnika - zaključuje Ganza.
 

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 08:58