Splitnikad mira

Splitski malonogometaši spremaju se u prosvjedni hod Vukovarskom: Opet smo izigrani, školska dvorana je napravljena radi nas, a ne možemo je koristiti!

Piše Merien Ilić
20. svibanj 2019. - 20:30
mejasi_novi_marof4-171009

Zbog nemogućnosti treniranja i odigravanja utakmica u dvorani OŠ Mejaši, Malonogometni klub Mejaši najavljuje prosvjedni hod od školske dvorane preko Vukovarske ulice ove srijede s početkom u 17 sati.

Također, traže hitan sastanak sa gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom i ravnateljicom OŠ Mejaši Josipom Banić kako bi im se omogućili termini u dvorani, a prosvjedu će se pridružiti stanovnici i predstavnici kotara, te udruge dragovoljaca i branitelja, stoji u najavi.

- Još jednom smo grubo izigrani oko korištenja dvorane u OŠ Mejaši koja je izgrađena upravo za naše potrebe i uz naše inzistiranje i lobiranje u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. Namjera nam je ukazati na nepoštivanje ugovora i projekt "Integralni razvoj lokalne zajednice“ po kojem je dvorana i dobila novac za izgradnju. MNK Mejaši kao jedini lokalni klub nema termine u toj dvorani koju istovremeno, koriste drugi klubovi, neki čak registrirani izvan Splita.

Dvorana je izgrađena 2008. godine u sklopu spomenutog projekta, uz potporu Europske investicijske banke. Iako je to trebala biti mala školska dvorana, na inicijativu MNK Mejaši gradi se trodijelna dvorana s UEFA dimenzijama malonogometnog terena 40x20 metara, uz tribine za natjecanje kapaciteta 1200 gledatelja.

Ukupna cijena izgradnje dvorane je iznosila 41 milijun kuna, uz sufinaciranje u omjeru 60:40 ministarstva i Grada.

- Vidljivo je iz svega da se takva dvorana nije gradila za samu školu. Štoviše, u samom ugovoru o financiranju izgradnje, na više mjesta se navodi lokalni malonogometni klub kao prioritetni korisnik.

Klub je osnovan 1982. godine, a u međuvremenu je odgojio stvorio nekoliko hrvatskih reprezentativaca koji i danas igraju u finalu Prvenstva Hrvatske. Također pod ciljevima projekta u ugovoru o financiranju izgradnje stoji kako osim potreba škole s velikim brojem djece i školskog športskog kluba, navedena dvorana treba biti u funkciji treniranja i odigravanja službenih utakmica lokalnog malonogometnog kluba.

Zbog pogodovanja privatnim interesima, od kojih neki čak nemaju ni sjedište u Splitu, MNK Mejaši je nelegalno izbačen iz dvorane 2014. godine iako je dvoranu čuvao i uredno podmirivao sve svoje obaveze. Kako nam se stalno poručuje da se strpimo, poručujemo svima da je našem strpljenju došao kraj. Stoga idemo u prosvjedni hod koji ćemo ponavljati svaki mjesec do ispunjenja naših zahtjeva - poručuju malonogometaši.

#MEJAšI# PROSVJED# MNK MEJAšI