StoryEditorOCM
SplitOstajemo doma?

Splitski klubovi otkazuju planove za ovaj vikend, za sve krive ‘novu‘ mjeru koja brani ples! Udruga ugostitelja: Pojačali su nam kontrole

Piše PSD
30. listopada 2021. - 21:21

Od početka epidemije u Hrvatskoj jedan od sektora koji neupitno iznimno pati je onaj ugostiteljski koji ni gotovo dvije godine nakon prvog potvrđenog slučaja ne radi u onom obujmu u kojem je radio nekada. Sada, kada brojke zaraženih prelaze visoku brojku od četiri tisuće neki od splitskih lokala tako su bili prisiljeni u subotu popodne otkazali planirane nastupe i koncerte uz objašnjenje kako zbog 'nove' zabrane plesa nema smisla da organiziraju večernje zabave. 

Ništa od subote i nedjelje

- Zbog novonastale situacije i mjera zbog kojih nije dozvoljeno stajanje ni plesanje kao ni zadržavanje u klubu bez sjedećeg mjesta, bez obzira na provjere covid potvrda i testiranja ispred kluba, nažalost primorani smo otkazati program zabave za večeras i sutra. Ispričavamo se unaprijed svima koji su izvršili svoje rezervacije za večeras i sutra, napisali su iz Caffe bara Versi gdje je publiku u subotu trebao zabavljati Petar Dragojević. U nedjelju pak, atmosferu su trebali užariti kultni Diktatori

Gotovo identičnu poruku za svoju publiku imali su i iz Velveta. 

- Zbog epidemiološke situacije i odluke stožera da uz covid potvrdu, test na ulazu u klub, ulazak samo uz rezervaciju te zahtjeva da svi u istome sjede nažalost smo primorani otkazati večerašnji događaj jer klub Velvet je prvenstveno mjesto zabave i plesa, kazali su i dodali kako se nadaju da će njihovi obožavatelji ostati odgovorni. 

Bez plesa možete zaboraviti i na izlazak u poznatu Rusulicu. 

Nacionalna udruga ugostitelja: Mjera nije nova

- Ograničavanje rada ugostiteljskih objekata i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja pružaju ugostiteljske usluge na način da hranu, piće, napitke i slastice mogu usluživati isključivo gostima koji sjede za stolovima, uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, stoji  u 'korona pravilniku' uz dodanu informaciju da nema promjena kod radnog vremena odnosno da i dalje mogu raditi samo od 6 do 24 sata.

Nekim barovima i noćnim klubovima ide na ruku to što njima radno vrijeme više nije ograničeno, ali i tada svoju djelatnost moraju zadržati na otvorenome, a u njihov prostor mogu ući samo osobe koje imaju EU digitalnu potvrdu. Oni nesretnici koji nema štekat tako nemaju ni pravo rada, a oni koji ga imaju dolaskom zimskih mjeseci neće značajno profitirati. 

O kojoj se to točno novoj mjeri radi upitali smo i novog predsjednika Nacionalne udruge ugostitelja Nikolu Eterovića koji je na čelnom mjestu naslijedio Splićanku Jelenu Tabak

- Koliko vidim, ne radi se o novoj mjeri već se poziva na pridržavanje mjera koje su na snazi još od ljeta. Provode se češće kontrole koje su legitimne. U ugostiteljskim objektima i dalje se poštuju propisane mjere poput one da se maska ne nosi samo za stolom..., kazao je novopečeni predsjednik udruge. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 13:48