StoryEditorOCM
Splitkorak od sedam milja

Splitski ‘Jadroplov‘ raste, konačno dobiva ‘booster dozu‘: kupit će dva tankera vrijedna poput cijele flote, bili su brodovi godine! Kapetan Pavlović: Tražit ćemo pomorce...

13. veljače 2022. - 22:16
Tankeri Trogir Kairos I i Trogir Kairos II brodovi su za prijevoz nafte, prerađevina i kemikalija. Izgrađeni su u trogirskom brodogradilištu za obitelj Danka Končara, vlasnika škveraVladimir Dugandžić/Cropix

Sazrelo je vrijeme da i "Jadroplov" konačno dobije "booster" dozu: ne bude li neugodnih iznenađenja, već u ožujku tvrtka bi trebala značajno proširiti flotu, posebno u kvalitativnom smislu.

Dva trogirska kemikal tankera, eno ih vezanih u Saldunskom zaljevu bila bi, a vjerujemo da će tako i biti, iskorak od sedam milja za brodarsku tvrtku sa Zapadne obale, nekoć jednu od vodećih na Jadranu!

Splićani već neko vrijeme priželjkuju takvu akviziciju, potvrđuje nam to i kap. Ivan Pavlović, predsjednik Uprave. I njegov prethodnik imao je slične planove.

– Već duže vrijeme "Jadroplov" se kadrovski i tehnički priprema za operiranje kemikal tankera i ulažemo maksimalne napore za kupnju ta dva broda od "Brodotrogira", a koji su u vrijeme gradnje bili proglašeni brodovima godine.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 23:02