StoryEditorOCM
Splitstanari odahnuli

Splitski hotelijer počeo obnovu objekta koji je susjedima izazivao jezu: ‘Morao sam to napraviti, ne daj Bože tragedije‘

Piše Petar Čikeš
22. svibnja 2024. - 07:28

Pritužbe stanovnika Tršćanske ulice u splitskom kvartu Bol napokon su naišle na plodno tlo. Sigurno su barem malo odahnuli kada su zatekli radnike na objektu koji je nekad bio poznat kao "Bobisov" "Slatki diskont". 

- Kako je sve oko objekta bilo zaraslo i bunili su se ljudi iz obližnjih kuća, odlučio sam privatno angažirati "Parkove i nasade". Njihovi radnici skinuli su deblo slomljenog stabla koje je visjelo na krovu objekta.

image
Joško Šupić/Cropix

Također, zidovi objekta su učvršćeni da se ne bi, ne daj Bože, dogodila tragedija. Dakle, stanje je konzervirano i čeka da se imovinskopravni odnosi riješe do kraja - rekao nam je u telefonskom razgovoru Željko Rupić, vlasnik grupacije "Hoteli A" d.o.o., u sklopu koje se nalazi i hotel "Art". 

Podsjećamo, prije dva mjeseca pisali smo o pritužbama stanovnika Tršćanske ulice kojima je dugogodišnji život pokraj derutne kuće (sve manje oku vidljive zbog mini džungle u koju se pretvorila okućnica) izazivao osjećaj zgražanja. Glodavci, urušavanje zidova, palež koji se može proširiti na susjedne objekte, narkomani koji posjećuju napušteni objekt... samo su neke od asocijacija na "Slatki diskont" koje su padale na pamet stanovnicima tog dijela Tršćanske ulice. 

image
Joško Šupić/Cropix

Budući da se "Slatki diskont" nalazi u neposredno blizini hotela "Art", gospodin Rupić je pretprošle godine odlučio zapušteni objekt kupiti na licitaciji te ga obnovljenog prenamijeniti u sastavni dio svog hotela. 

- U potpunosti razumijem opravdanu uznemirenost okolnih stanara, ali još uvijek čekam da mi stečajni upravitelj objekt preda u posjed kako bih mogao prionuti njegovoj sanaciji - rekao nam je Željko Rupić kada smo prošle godine pisali o slučaju zapuštenog diskonta u Tršćanskoj ulici.

Nažalost, proces rješavanja imovinskopravnih odnosa traje predugo, ali barem je gospodin Rupić odlučio djelovati preventivno te djelomično sanirati objekt bivšeg "Slatkog diskonta".

image
Joško Šupić/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 06:33