StoryEditorOCM
Split12 godina je već prošlo

Splitski HDZ-ovci zapalili svijeće na grobu bivšeg gradonačelnika Zvonimira Puljića: ‘U svom kratkom mandatu učinio je puno i na toj dužnosti davao je sebe cijeloga‘

Piše PSD
1. rujna 2021. - 11:32

Prošlo je 12 godina od smrti bivšeg splitskog gradonačelnika, saborskog zastupnika i dugogodišnjeg šefa gradskog HDZ-a Zvonimira Puljića, a tom prigodom su vijence na njegov grob položili splitski HDZ-ovci na čelu s Vicom Mihanovićem.

Evo što je Vice Mihanović tim povodom napisao na Facebooku:

Prošlo je dugih dvanaest godina otkada nas je napustio naš prijatelj, domoljub, uspješni gradonačelnik Splita, saborski zastupnik i predsjednik splitskog HDZ-a Zvonimir Puljić. Kroz cijeli svoj život i kroz cijeli svoj rad i djelovanje ostao je posvećen svojoj Hrvatskoj i svome Splitu, a u proces stvaranja Hrvatske i njezinog oslobođenja uključio se od samog početka. Još u ranoj mladosti svrstao se među hrvatsku mladost koja je tražila promjene i demokratizaciju društva, a u političkom životu se aktivira odmah na početku demokratskih promjena u Hrvatskoj.

Uza sve velike dužnosti koje je vršio i odgovornosti koje je preuzimao i ispunjavao, kruna njegovog života je bila preuzimanje upravljanja svojim gradom Splitom. U svom kratkom mandatu učinio je puno i na toj dužnosti davao je sebe cijeloga, a njegovim brojnim djelima svjedočimo i danas. Posebno je važno istaknuti da je Generalni urbanistički plan, glavnu podlogu za urbanistički i gospodarski razvoj grada, Split dobio upravo u mandatu gradonačelnika Zvonimira Puljića.

Njegovo ime ostaje trajno upisano u povijesnim knjigama našega grada, a njegova djela i njegova vizija ostaju nama svima trajan poticaj. Počivao u miru Božjem!

Stranačkog prijatelja prisjetio se i Petar Škorić, bivši predsjednik splitskog HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 17:16