StoryEditorOCM
SplitTKO ĆE BITI ŠEF?

Splitski HDZ-ovci uskoro biraju predsjednika: zainteresirani moraju skupiti 158 glasova da bi postali kandidati. Pravo glasa ima oko pet tisuća ljudi

Piše Gabrijela Radanović
23. listopada 2020. - 15:27

Početkom ovog tjedna Nacionalno vijeće Hrvatske demokratske zajednice je donijelo odluku kojom se nastavlja proces unutarstranačkih izbora, nakon što su prethodno zaustavljeni u ožujku zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Prema odluci središnjice, izbori za šefove lokalnih organizacija će se održati za mjesec dana, 22. studenoga. Pravo sudjelovanja na izborima imaju svi članovi HDZ-a upisani u evidenciju članstva najkasnije do 19. listopada ove godine.

Članovi splitske gradske organizacije HDZ-a u studenom će birati predsjednika i potpredsjednika. Kandidature za izbor dva čelna čovjeka gradske organizacije moraju se dostaviti do 6. studenoga ove godine, a kandidati moraju imati najmanje tri posto, odnosno 156 potpisa podrške članova HDZ-a s biračkim pravom.

Pravo glasa ima oko pet tisuća ljudi, koliki je broj članova splitskog ogranka HDZ-a.

Pretpostavlja se kako bi se u utrku za šefa splitske organizacije ponovno mogao uključiti aktualni predsjednik Petar Škorić, ali i Domagoj Marojević, sadašnji potpredsjednik.

Splitski gradonačelnik je izjavio da nije zainteresiran za tu funkciju, a nije htio prejudicirati ni kome će dati svoju podršku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 05:26