StoryEditorOCM
SplitA ŠTA ČEKAJU?

Splitski HDZ-ovci još uvijek nemaju čovjeka koji će ih voditi nakon ostavke Mihanovića; među kandidatima za povjerenika izronilo još jedno poznato ime. Večeras se sastaju, možda i odluče...

Piše Split SD
18. srpnja 2022. - 10:04

Tjedan dana nakon što je Vice Mihanović, zbog loših izbornih rezultata, na stol stavio svoju ostavku na mjesto predsjednika, Gradski odbor HDZ Split još uvijek nije "posložio karte".

Večeras će se napokon sastati, pa će možda situacija biti jasnija.

Ono što je sigurno je Statutom predviđeno - izbori za predsjednika i GO moraju biti održani u roku od šest mjeseci, do tada bi stranku trebao voditi povjerenik. Povjerenika postavlja pak Županijski odbor HDZ-a, a tu je alfa i omega Ante Sanader.

E sad, počinju se u kuloarima pojavljivati razna imena, po principu "što se babi snilo", jer još uvijek niti jedno nije poznato niti sigurno. Kao što i nije sigurno da su članovi GO-a potpisali svoje ostavke i tako zatražili raspuštanje odbora.

image
Vojko Bašić/Cropix

Izronilo je tako ovog vikenda i ime Tomislava Goje, kojeg su neki vidjeli (ili poželjeli vidjeti) na mjestu povjerenika. Ravnatelj splitskog Crvenog križa nije dijelom aktivne politike već više od dvije godine. A i, kako doznajemo, nema neku ambiciju vratiti se u centar zbivanja, bez obzira na neupitno iskustvo. Bio je, podsjećamo i predsjednik Gradskog vijeća jedno vrijeme, a i par je mandata "odradio" kao dopredsjednik upravo splitskog HDZ-a.

Kako bilo, činjenica je da splitski HDZ-ovci trebaju nekoga tko će ih znati držati na okupu, a i trebali bi se pripremiti za kotarske izbore u rujnu. Ako im je stalo, a stalo im je sigurno.

Još jedan "problem" je pred njima, jer Gradski odbor mora odlučiti kojih će osmero izabranih postati gradski vijećnici. Laicima, među kojima smo, izgleda da je to trenutno najvažnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 21:16