StoryEditorOCM
SplitPOHVALIO SE

Splitski HDZ-ovac Petar Škorić se popisao u e-popisu stanovništva pa objavio i podatak koji treba znati samo on. I što ako mu netko ukrade šifru?

Piše PSD
17. rujna 2021. - 08:34

Splitski HDZ-ovac Petar Škorić zadovoljno je objavio na društvenim mrežama kako je  uspješno samopopisao svoju obitelj preko sustava e-građani, no pritom je neoprezno objavio i svoju kontrolnu šifru koju će predati popisivačima kad mu u drugoj fazi popisa stanovništva pozvone na vrata. 

'Budi i ti samopopisan. Vrlo jednostavno na popis2021.hr', poručio je na facebooku .

U screenshotu potvrde koju je priložio s e-maila vidljiva je i  kod, koji drugi ne bi trebali znati. Iako mu i u komentarima govore da tu njegovu šifru može podijeli bilo tko, kao svoju, Škorić se puno ne uzrujava jer post s objavom stoji već duže od 20 sati.

Prema uputama za popis stanovništva  objašnjava se kako će nakon  uspješnog zaključavanja i slanja popisnice e-ispitanik dobiti jedinstvenu šifru generiranu u trenutku predaje popisnice koja služi kao dokaz o uspješnoj predaji popisnice i koju će e-ispitanik dati popisivaču na terenskom popisivanju. Jedinstvena šifra potrebna je zbog kontrole obuhvata popisivanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 12:27