StoryEditor
Splitzavršili izbori

Splitski HDZ dobio novog šefa: Vice Mihanović službeno potvrđen za predsjednika najveće stranke u gradu

22. studenog 2020. - 21:00
Vice Mihanović novi je šef splitskog HDZ-aVladimir Dugandžić/Cropix

Kao što se i očekivalo, Vice Mihanović, predsjednik Gradskog kotara Mejaši i ravnatelj Lučke uprave Split službeno je potvrđen za novog šefa splitskog HDZ-a, nakon održanih unutarstranačkih izbora provedenih ove nedjelje.

- Drage stranačke kolegice i kolege, prije svega zahvaljujem svim članovima koji su danas izašli na unutarstranačke izbore, a potom i svim članovima biračkih odbora na angažmanu i odgovornosti u provedbi ovog specifičnog izbornog procesa zbog COVID okolnosti u kojima se nalazimo. Čestitam izabranim kolegama potpredsjednicima i od srca zahvala svima koji su nam dali povjerenje. Također, zahvaljujem i prethodnom stranačkom vodstvu na uloženom trudu i energiji proteklih godina - napisao je Mihanović na svom facebook profilu odmah nakon izbrojanih glasova. Biračko pravo imalo je oko 5 i pol tisuća birača koji su se odazvali u velikom broju, a Mihanović je dobio 1366 glasova.

Kao njegovi potpredsjednici izabrani su Stipe Čogelja, pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo i vijećnik GK Split 3, zatim Domagoj Maroević, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županiji, te Ivica Kusić, pročelnik Porezne uprave u Splitu i bivši vijećnik GK Brda.

- Današnji odaziv pokazuje da ljude itekako zanima smjer kojim će stranka krenuti, ali što je važnije pokazuje da oni žele u tome biti i aktivni sudionici, što me izrazito veseli.

Iskazano povjerenje obvezuje moj tim i mene na ono što smo komunicirali kroz naše predstavljanje, a to su poruke jedinstva, terenskog rada te apsolutne dostupnosti ljudima. Zato se kao ljudi dokazani u svojim sredinama i profesijama nastavljamo truditi i raditi u novim stranačkim ulogama. Smatram da sam kroz kotar Mejaši stekao dragocjeno iskustvo u rješavanju problema naših građana, kao i kolege potpredsjednici u svojim kotarevima te ćemo sličan pristup primijeniti i sutra kroz stranački rad.

Današnji rezultati govore da i naše članstvo takav pristup vidi kao ispravan, stoga naglasak u budućnosti stavljamo na temeljne ogranke i unutarstranački dijalog, kako bismo kroz različita mišljenja došli do pravih rješenja za probleme koji muče naše stanovnike od najnižih ka višim razinama.

image
Saša Burić/Cropix

Međutim kada je riječ o smjeru u kojem stranka ide tu nam je potrebno jedinstvo jer je HDZ pokazao da pobjeđuje kada je jedinstven, stoga ćemo dati na važnosti svakom članu i biti otvoreni za svaki prijedlog - napisao je Mihanović najavivši kako već sutra kreće s prvim aktivnostima vezanih uz adekvatna komunalna rješenja za grad Split kojeg vidi kao istinsku mediteransku metropolu. Kako je kazao, želja mu je graditi HDZ koji će odgovoriti na izazove u budućnosti Splita, u prvom redu razvijati komunalne infrastrukture i gospodarstvo, a posebice se baviti problemima mladih obitelji po pitanju rješavanja stambenog problema i prava na posao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. veljača 2021 18:22