StoryEditor
SplitKO ĆE SVIMA UGODIT?

Splitski gradonačelnik je samo jednom riječju i dvije fotografije začepio usta svima onima koji su kritizirali izgled novouređenog trga u Varošu. Ili ipak nije?

Piše PSD
15. prosinca 2019. - 17:35

Uređenje Šperuna i ulice Tomića stine, po projektu arhitekta Ede Šegvića, trajalo je oko dva mjeseca, a jučer je taj renovirani prostor, koji je još donedavno služio kao parking, svečano otvoren.

Varošani su se podružili uz delicije i klapsku pjesmu, ali bilo je i onih koji su prosvjedovali. 

Naime, Varošanima kronično nedostaje prostora za parkiranje, zbog čega im je život itekako otežan, pa je to bio razlog njihovu prosvjedu. 

Gradonačelnik im je jučer na to poručio kako se dio njih nalazi u zoni A i da imaju pravo tražiti subvencionirani parking, ali i da će gradnjom garaža i otvaranjem novih parkinga nastojati riješiti i taj problem.

A svima onima koji su doveli u pitanje estetski izgled ovoga trga danas je na Facebooku ponudio kontraargument.

Napisao je samo jednu riječ, Šperun, i priložio dvije fotografije tog prostora: jednu iz nedavne prošlosti kad je tamo bio parking i jednu jučerašnju.

 

 

 

Nije sporno da je ljepše vidjeti ljude na uređenom trgu u Velom Varošu kako se druže uz okićenu jelku, nego "nabacane" automobile,  ali se nadamo da će, kad su već izgubili desetak dragocjenih parking mjesta, Varošani i ubuduće tamo dolaziti na ćakulu, a njihova djeca i na igru.

I, naravno, da će im Grad riješiti pitanje parkinga što prije. Tražimo li puno?

Novi trg na Šperunu podijelio građane: na jednoj strani se slavilo, a na drugoj prosvjedovalo, evo što o svemu kaže Opara

#PROSVJED#šPERUN#ANDRO KRSTULOVIć OPARA#EDO šEGVIć#VAROš SPLIT

Izdvojeno