StoryEditorOCM
Splitstare navike

Splitski Đardin opet je postao spavaonica i to doslovno gradonačelniku iza leđa! Evo što je on rekao o tome...

Piše Božidar Lončar
10. lipnja 2023. - 16:52

U Đardinu se jutros od 10 do 14 sati održao Zero Waste festival u sklopu promotivne kampanje Čistoće Split i Grada Splita o recikliranju i razdvajanju otpada na kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Ivica Puljak. Dok je manifestacija trajala, u pozadini smo naišli na zanimljiv prizor. Dvoje odraslih muškaraca usred bijela dana spavali su mirno i spokojno kao u hotelu od pet zvijezdica.  Ruksake su upotrijebili kao jastuke, skinuli su obuću i zadrijemali. I tako cijelo vrijeme dok smo mi novinari bili tamo. 

Prema Odluci o javnom redu i miru koju je amenovalo Gradsko vijeće Grada Splita na sjednici 18. svibnja, a na snazi je od 01. lipnja spavanje na površinama javne namjene je prekršaj po članku VII. koja se kažnjava novčanim iznosom od 150 eura člankom XIII. Odluke. 

Gradonačelnika smo upitali za komentar s obzirom da je bio tu:

- Mislim da spavanje nije primjereno, ali da netko legne u travu na parku nije neka tragedija i da se ne vidi i u drugim gradovima i zemljama - kratak je bio gradonačelnik Ivica Puljak. 

Ako je i riječ o ležanju, a ne spavanju, onda prema novoj Odluci nije riječ o prekršaju iako se i o tome razmišljalo, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević na sjednici 18. svibnja:

- Mislili smo i kazniti ležanje, no to bi bilo teško provesti, možda i prestriktno - izjavio je tada zamjenik gradonačelnika. 

Nakon izjave, gradonačelnik se vratio svojim obvezama, a mi svojima. No, dva muškarca bome se nisu niti trznula. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 21:12