StoryEditor
Splitcrvena krpa

Splitski aktivist Bojan Ivošević izjavio u policiji da prijetnju Željka Keruma shvaća ozbiljnom - bivšem gradonačelniku slijedi kaznena prijava

13. lipnja 2020. - 12:54
Bojan Ivošević: Kada se u istoj prostoriji nađemo ja i Željko Kerum, u njoj bude jedan četnik. Ekonomski četnik kome je svaka firma koju je dotakao propalaJakov Prkić/HANZA MEDIA

Kerumov ulazak u izbornu koridu, crvena je krpa za njegove kritičare. Nakon što je glasnogovornik Facebook stranice "Dnevna doza splitskog nereda" Bojan Ivošević za bivšega splitskog gradonačelnika i najvećeg trgovca u Dalmaciji kazao da je "zloćudni tumor grada", čelnik HGS-a zaprijetio mu je, ni manje ni više nego – "čupanjem grkljana".

Budući da je Ivošević nakon toga na razgovoru u policiji kazao kako prijetnju Željka Keruma smatra ozbiljnom, to je bio preduvjet da se protiv njega podnese kaznena prijava za kazneno djelo iz članka 139. stavak 2. Kaznenog zakona, za koje je predviđena kazna do tri godine zatvora. Sada je za očekivati da će policija obaviti razgovor s Kerumom. 

Podsjetimo, Kerum je Ivoševiću kazao: "Priša si miru. Smeta ti Split i Hrvatska, ajde u Ravnu Goru, tamo te čekaju tvoji preci, a mene još jednom spomeni, i gučak ću ti iščupat", rekao je Kerum, no Ivošević se nije uplašio. Njegov odgovor predsjedniku HGS-a jednako je žestok.

"Kada se u istoj prostoriji nađemo ja i Željko Kerum, u njoj bude jedan četnik. Ekonomski četnik kome je svaka firma koju je dotakao propala. Od trgovine kojoj se dokumentacija 'samozapalila' i ostavila dug od 1.730.919.193,60 kn prema radnicima, drugim tvrtkama i državi, do hotela Marjan u kojem su već desetljeće jedini gosti komarci, Bena iz kojih su govna curila po Splićanima i Splićankama, a na kraju i grada i županije u kojima 12 godina politički truje, uhljebljuje i siše.

Veliki poduzetnik kojem je sve što je na tržištu propalo, jedino u čemu je uspješan je sisanje novca poreznih obveznika kroz proračun Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, gdje je na vlasti 12 godina. Za njega sam ja i svi koji pošteno rade svoj posao, pa taman i za plaću s kojom se on ruga i koju popije s ostalim krpeljima do podne, u tom smislu splitska četvrta koja za razliku od njega ekonomskog četnika ne puca po mladosti i protjeruje ih u Irsku. Al to je društvo u kojem živimo, o domoljublju priča onaj koji bojišnice nije vidio, već je u ratu profitirao.

Već godinama Split je k..... zahvaljujući vašim HDZSDPHGS koalicijama, al neće više bit. Splitu je pun k.... Pun k.... vas, vaših prijetnji i vašeg lopovluka. Ovo šta nije pobiglo od vas ostalo je samo da bi vam se suprostavilo. Pa sad prijeti koliko hoćeš, al jedno je sigurno, dugove vratiti nećeš."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. listopad 2020 02:53