StoryEditorOCM
SplitHO, HO, HO!

Splitski aerodrom sprema se za blagdansko ludilo: samo jedan prijevoznik nudi više od 17 tisuća mjesta na tri linije, evo detalja

Piše PSD
2. prosinca 2021. - 23:00

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u prosincu ove godine prometuje na tri međunarodne linije iz Zračne luke Split. Potvrđeni su letovi prema Frankfurtu, Rimu i Munchenu, javlja Croatian Aviation.

Linija Split - Frankfurt - Split u prosincu će prometovati svakodnevno, leta neće biti isključivo i samo na Božić. Najavljeni su zrakoplovi tipa A319, kapaciteta 144 sjedala, čime će Croatia Airlines na ovoj liniji u prosincu u prodaji imati čak 8.640 sjedala. Avioni će iz Frankfurta kretati u 12.05, u Split slijetati u 13.40. Potom će u 14.45 ponovno uzletjeti za Frankfurt gdje će sletjeti u 16.30 sati.

Iz Frankfurta je moguće ostvariti vrlo dobre konekcije prema Londonu, Brusselsu, Parizu, Munsteru, Bremenu, Munchenu, Hamburgu, Berlinu i Beču, ali i prema dalekim destinacijama poput Tokija, Seula i Meksika.

Linija Split - Munchen - Split u prosincu će također prometovati svakodnevno. Već tradicionalno, leta neće biti na blagdan Božića. Na ovoj su liniji u prometu isključivo zrakoplovi tipa DashQ400 manjeg kapaciteta u odnosu na Airbus flotu, pa će u prosincu Croatia Airlines na ovoj liniji ponuditi ukupno 4.560 sjedala. Avioni će iz Splita kretati u 07.40, u Munchen slijetati u 9.10. Potom će sat vremena kasnije ponovno uzletjeti za Split gdje će sletjeti u 11.35 sati.

Valja napomenuti kako ponedjeljkom i petkom zrakoplovi iz Munchena prema Splitu polijeću kasnije, u 14 sati i 35 minuta, s dolaskom u Split u 16 sati. Razlog tome jest rotacija istog zrakoplova na liniji između Munchena i Osijeka.

S obzirom na to da zrakoplov iz Splita dolazi rano u Munchen, broj konekcija je čak i veći uodnosu na Frankfurt, u roku od 2 sata moguće je nastaviti putovanje prema Lisabonu, Portu, Dublinu, Parizu, Lyonu, Ženevi, Zurichu, Brusselsu, Amsterdamu, Dusseldorfu, Munsteru, Bremenu, Hamburgu, Kopenhagenu, Berlinu, Gdansku, Varšavi, Krakovu, Budimpešti, Sofiji i nizu drugih odredišta.

Linija Split - Rim - Split u prosincu će također prometovati svakodnevno, svega tri datuma  Croatia Airlines neće obavljati promet na ovoj liniji. Ukupno je u prosincu između Rima i Splita u prodaji 4.256 sjedala.

Na ovu se liniju nadovezuje i određeni broj putnika iz Zagreba koji istim zrakoplovom sa zaustavljanjem u Splitu nastavljaju putovanje prema Zračnoj luci Fiumicino. Avioni će iz Splita kretati u 16.05, u Rim slijetati u 17.10.  Potom će u 18 sati ponovno uzletjeti za Rim gdje će stići u 19.10.

S obzirom na to da je irski Ryanair prebacio svoje operacije s Ciampina na Fiumicino, te sada povezuje Zagreb s Fiumicinom direktnom linijom, iz Croatia Airlinesa smo dobili odgovor kako su vrlo zadovoljni trenutnim funkcioniranjem linije između Splita i Rima, koju očito koristi značajan broj putnika čak i u zimskom redu letenja.

Domaće linije Croatia Airlinesa

Osim linije između Zagreba i Splita na kojoj Croatia Airlines prometuje svakodnevno, dva do tri, a na određene dane i četiri puta tjedno, hrvatski nacionalni avioprijevoznik u prodajiima i druge domaće linije iz odnosno prema Splitu, no na svima je operater Trade Air.

Linija Split- Dubrovnik- Split prometovat će dva puta tjedno utorkom i četvrtkom baš kao i linija Split- Rijeka- Split. Linija Split Pula- Split putnicima će biti dostupna također dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, a na relaciji Split i Osijek putnici će moći putovati radnim danima, osim srijedom.

Samo na tri međunarodne linije iz Splita, hrvatski će nacionalni avioprijevoznik u posljednjem mjesecu ove godine ponuditi ukupno 17.456 sjedala. Valja istaknuti kako se očekuje povećana potražnja upravo u vrijeme božićno - novogodišnjih blagdana, pa i na linijama prema odnosno iz splitske zračne luke.

Uz domaće linije prema Rijeci, Dubrovniku, Puli, Osijeku i Zagrebu, valja napomenuti i kratki povratak nizozemskog KLM-a u Split, koji će u vrijeme oko Božića i Nove godine nakratko obnoviti promet između Amsterdama i Splita, piše Croatian Aviation.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 14:26