StoryEditor
Splitzimski akvarel

Splitski advent ove zime bez kućica na Rivi, bit će postavljene u Đardinu, ispred Galerije umjetnina i ispred HNK. Djeca će guštati na Prokurativama

15. listopada 2020. - 22:47
Tom Dubravec/arhiva/Cropix

Polako su krenule pripreme za "Zimski akvarel – adventske i božićne svečanosti" u Splitu, manifestaciju koja bi trebala trajati od 28. studenog do 6. siječnja 2020. godine, a sama realizacija ovisit će o epidemiološkoj situaciji. 

- Planiran je i  glazbeni program koji će se svakodnevno održavati na centralnoj pozornici u Đardinu, no zbog izbjegavanja velikih okupljanja održat će se više manjih glazbenih programa. Organiziranje svih zabava i događanja ovisit će o epidemiološkoj situaciji te preporukama Stožera, naglasili su iz gradske tvrtke Spalatum DMC.

Turistička zajednica Grada Splita objavila je Javni poziv za klizalište u Đardinu, a Spalatum DMC za najam kućica koje će se ove godine nalaziti u Đardinu, ulici Kralja Tomislava (ispred Galerije umjetnina) i na Trgu Gaje Bulata. 

Najveća ovogodišnja promjena je što neće biti kućica na Rivi.

U Đardinu je predviđeno klizalište, centralna bina, devet ugostiteljskih kućica, četiri trgovačke i tri slatke kućice s fritulama.

U Ulici kralja Tomislava, ispred Galerije, bi trebale biti četiri trgovačke kućice, a na Trgu Gaje Bulata dvije ugostiteljske i dvije trgovačke kućice. Plato ispred Fine na Prokurativama i ovu godinu trebao bi imati dječji vlakić.  

Turistička zajednica Grada Splita u pozivu za najam klizališta je među ostalim navela kako je ponuditelj dužan osigurati podlogu klizališta sa stazama za klizanje na ledu maksimalne površine 540 kvadrata. TZ Grada Splita će, u suradnji s Gradom Splitom, osigurati financijska sredstva od 300 tisuća kuna bruto za sufinanciranje klizališta. 

Rok za podnošenje ponude je zaključno s 28. listopada do 13 sati.

Kućice će ove godine biti na tri lokacije: u Đardinu, ispred Galerije umjetnina i na Trgu Gaje Bulata, a cijena varira od tri i pol tisuća kuna pa do 30 tisuća bez PDV-a, ovisno o lokaciji i djelatnosti. 

Glavni kriterij odabira bit će najveći ponuđeni iznos naknade, a ponude se mogu dostaviti od 15. do 28. listopada. Javno otvaranje zaprimljenih prijava za “kućice” održat će se u sjedištu kompanije istog dana, u 14 sati.

Početna cijena za dječji vlakić na Prokurativama iznosi tri tisuće kuna uvećana za iznos PDV-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. listopad 2020 23:19