StoryEditor
SplitIskakale šahte

Splitske ulice pod vodom, pogledajte video potopljene Poljičke; Na Zenti zbog poplave u lučici intervenirala policija, šikljanje vode snimio je čitatelj

Piše N.L., A.V.
26. studenog 2021. - 08:40

NOVO

Naše ekipe su na terenu u Ulici Bruna Bušića, Šimićevoj i Poljičkoj jer su to uvijek kritična područja. Tu smo ujedno ovo ljeto radili i zahvate kako bi poboljšali stanje na tim lokacijama, no jutros je došlo do izlijevanja šahti što smo i sanirali. Prema našim dojavama nema nikakvih ozbiljnih šteta. U suradnji smo sa drugim gradskim službama i pozivamo sve građane da se jave u naš call centar za sve bilo koja pitanja ili probleme, kazao nam je Ivica Perić, tehnički direktor Vodovoda i kanalizacije.

RANIJE

Na području Dalmacije jutros je pala obilna kiša. U posljednja 24 sata do jutros u 7 sati palo je 44 litre po metru četvornom. Kako se kiša nastavlja, moguće su tzv. urbane poplave na što upozoravaju iz hidrološkog sektora DHMZ-a.

“Prognozirana obilna oborina na Jadranu i krajevima uz Jadran može biti popraćena naglim lokanim bujičnim i urbanim poplavama.”

Ivan Šolić na Facebooku je objavio video na kojemu se vidi stanje u Poljičkoj ulici u Splitu:

Jutrošnji povodanj djelomično je potopio i lučicu Zenta na čijoj su šetnici iskakale i šahte. Šikljanje vode snimio je naš čitatelj a doznajemo da je zbog velike količine vode policija regulirala promet na Puta Firula.

Na cestama je velika gužva.

- Ekipe su na terenu zbog kiše, nema velikih problema. U Šimićevoj ulici su standarni problemi kao i uvijek kada padnu oborine, naše ekipe su tu da drže sve pod kontrolom – rekao nam je Duje Marović, voditelj gradske mreže Vodovoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2022 21:55