StoryEditorOCM
SplitSVI MOŽEMO POMOĆI

Splitska udruga nabavila robotića za hodanje za djecu s teškoćama, za kupnju drugog im nedostaje još 10.000 eura

Piše SPLIT SD
23. veljače 2023. - 22:47

Udruga "Vjeruj i djeluj" s velikim ponosom i zadovoljstvom najavila je za 10. ožujak dolazak dječjeg robotića za hodanje "InnoWalk Small" za dječicu od 80 cm visine do 135 cm visine. Njegova cijena je 126.500,00 kuna.

- Obuka za rad na "InnoWalku" održat će se istog dana u prostorima Udruge. Ovo je sprava kućnog tipa i osim par fizioterapeuta obučit ćemo i par mama ili tata za rad na istome - javljaju iz Udruge.

- Svima skupa zahvaljujemo na predanom i transparentnom radu jer zbog zajedništva kroz ovih par godina odradili smo i više nego sjajan posao koji nam se vraća u obliku terapija na ovakvim spravama našoj dječici kojima je to i više nego prijeko potrebno. Još jednom svima skupa hvala na pomoći u prikupljanju donacija. Našoj sreći kraja nema - poručili su.

Uskoro kreću u narudžbu drugog "InnoWalk Medium" robotića za djecu od 135 cm visine do 165 cm visine. Nedostaje im skoro deset tisuća eura.

Svi oni koji im žele pomoći da prikupe ostatak novca za drugog "InnoWalka Medium" to mogu učiniti donacijom na račun udruge "Vjeruj i Djeluj":

Kada skupe za drugog, kreću u prikupljanje i za trećeg, "InnoWalk Large" pomagala za one do 190 cm visine, odnosno za odrasle osobe.

Ovdje možete pogledati video rada "InnoWalka Small".

Inače, "InnoWalk" je inovativna dinamička sprava za stajanje koja nudi mnoge značajke osobama s umjerenim do teškim tjelesnim invaliditetom.

Osobe s umjerenim do teškim motoričkim oštećenjem obično pate od neuroloških i neuro-mišićnih bolesti. Imaju ograničenu sposobnost samostalnog kretanja i manje su fizički aktivni u odnosu na radno sposobne. Većinu svog budnog vremena provode sjedeći. Dinamički stalak "InnoWalk" nudi: motorizirano kretanje - motorno potpomognuto i ponavljajuće kretanje cijelog tijela u uspravnom položaju s težinom, prilagodljiv sustav potpore koji omogućuje odgovarajuće pozicioniranje i iznimnu udobnost te sigurnu uporabu s prilagodljivom motoričkom snagom gdje se pomoćni pokret može prekinuti ako mišići dođu u grč.

IBAN: HR66 2340 0091 1110 4732 3

Privredna banka Zagreb

Opis plaćanja: donacija za InnoWalk

Model plaćanja: HR00

Poziv na broj je datum uplate, npr. 23032023

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2023 16:04