StoryEditor
Splitdobrotvorna akcija

Splitska Udruga Anđeli organizirala jedinstvenu modnu reviju, mali manekeni i manekenke oduševili na premijernom nastupu

Piše Tihana Marović
18. lipnja 2020. - 21:52
Humanitarna modna revija organizirana je kako bi se pomoglo Udruzi AnđeliTihana Marović

Pravi vatromet emocija preplavio je rođendaonicu Wonderland u sklopu centra Koteks u kojoj je u četvrtak predvečer upriličena jedinstvena, dobrotvorna modna revija održana za Anđele, jednu od najpoznatijih splitskih udruga čiji su se članovi po prvi put okušali u manekenskim vodama.

Iščekivanja, uzbuđenja i veselja nije nedostajalo, a o tome koliko su Splićani senzibilni i osjetljivi na djecu svoga grada, najbolje svjedoči popriličan odaziv, ali i donacije koje su priložene za rad udruge koja se u vrijeme korone našla u teškoj situaciji, gotovo pred gašenjem.

- Prateći iz medija situaciju u kojoj se našla Udruga Anđeli koja skrbi o djeci s najtežim invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju, nisam mogla ostati ravnodušna i imuna. Odmah sam nazvala Dijanu, koju poznam još iz djetinjstva, te sam odlučila pokrenuti nešto kako naši "Anđeli" ne bi zatvorili svoja vrata. Kontaktirala sam ljude dobra srca, svi su se odazvali. Osim dobrotvorne dječje revije, organizirali smo i tombolu, zaista smo imali vrijedne nagrade. Uključili su se restorani, kozmetički i frizerski saloni, saloni za šminkanje, saloni vjenčanica... Ulaznice nismo naplaćivali, ali punila se kutija za donacije - kazala nam je organizatorica Anđela Šustić.

Simbolične cijene

Odjeću su donirale poznate modne kuće, pa je održana i aukcija po simboličnim cijenama.

- Posebno želim zahvaliti osobama iz javnoga života, prvenstveno obitelji Huljić, Tonču, Vjekoslavi, Hani, zatim Domenici, Joli i njegovoj predivnoj supruzi Ani, Giulianu, sestrama Zaninović, Ivanu Pažaninu... - napominje Anđela. Program je vodio Joško Bonači, a prisutne rasplesao DJ Dado i grupa Viva.

- Situacija u udruzi se popravila, ali ne zbog rada državnih institucija nego isključivo zahvaljujući dobrim ljudima velikog srca.

Upravo se navršilo mjesec dana od poznate presice na kojoj je istinu ispričala naša Dijana Aničić, skupilo se 120 tisuća kuna od uplata građana što je sjajno. No, još uvijek čekamo da Ministarstvo riješi trajno problem, no naznaka o rješenju još nema - kazala nam je Anka Đikić u ime Anđela, udruge koja ima 227 članova. U programu psihosocijalne podrške imaju 60 djece u tretmanu, a isto toliko ih je u procesu čekanja.

 Nisu nam pomogli samo Splićani, već i tvrtke iz Zagreba koje su za nas organizirale akcije koje još uvijek traju. Redovito šaljemo dopise Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, i to već pune dvije godine, nemamo odgovor ni na jedan dopis. Dobra je stvar što su izašli rezultati programa kojeg smo čekali, dobili smo iznos od 290 tisuća kuna. To je sjano, ali daleko je od trajnog rješenja - zaključuje naša sugovornica.

#UDRUGA ANĐELI#SPLIT#MODNA REVIJA

Izdvojeno

26. lipanj 2020 22:56