StoryEditorOCM
SplitZANIMLJIVA AKCIJA

Splitska policija traži da joj građani predlože gdje je najbolje zaustavljati pijane i drogirane vozače! Znamo detalje

Piše Split SD
2. lipnja 2023. - 09:56

Iz PU splitsko-dalmatisnke obavještavaju kako će se temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti za 2023.godinu na području država članica Europske unije održati pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga, pa tako i na njezinom području 17. lipnja (subota) od sedam sati do 18. lipnja (nedjelja) do sedam sati na odabranim lokacijama.

- Provođenje nadzora predviđeno je na način da se odredi što je veći broj promjenjivih lokacija, u čiji se odabir kao i prethodnih godina mogu uključiti i sami građani sa svojim prijedlozima.

Stoga, pozivamo građane da se uključe u provedbu akcije na način da nam predlože lokacije, odnosno mjesta na kojima bi tijekom akcije policijski službenici trebali obavljati nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga.

Predložene lokacije trebale bi biti one za koje se smatra da na njima vozači sudjeluju u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga, a nadzor se provodi u cilju smanjenja prometnih nesreća i povećanja sigurnosti u prometu.

Prijedloge s naznakom "Prijedlog lokacije nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga", građani mogu dostaviti do 10. lipnja putem mail-a na adresu splitsko-dalmatinska@policija.hr i putem telefaksa na broj 021/307-399 - navode u splitskoj policiji.

Napominju kako će svi pristigli prijedlozi građana biti analizirani, nakon čega će biti izabrane lokacije pogodne za akciju nadzora sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga. Cilj akcije je unaprijediti stanje sigurnosti prometa na cestama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 17:39