StoryEditorOCM
Splitizvanredna pressica

Splitska policija se pohvalila zapljenom droge vrijedne 300 tisuća kuna

5. veljače 2016. - 14:08
oruzje.JPG

U dvije odvojene akcije djelatnici Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske zaplijenili su droge u vrijednosti od oko 300 tisuća kuna, koje bi dosegla dvostruku vrijednost da je došla do konačnih konzumenata.

Na izvarednoj tiskovnoj konferenciji koja je u petak u 12 sati organizirana tim povodom u prostorijama PU SD govorili su o dvjema odvojenim akcijama voditelj Službe kriminaliteta droga Dušan Jenjić i glasnogovornica
Antonela Lolić.

Najprije je 2.veljače pao 33-godišnji Kaštelanin kojemu je pretragom stana pronađeno i oduzeto 1627 amfetamina,31 gram kokaina,te 1,95 MDMA,2,5 grama hašiša,21 gram marihuane,veća količina novca i nelegalni pištolj.

Njemu je išla kazena prijava na Općinsko državno odvjetništvo zbog sumnje da je drogu namjeravao dalje prodavati.

Uz ovu individualnu, policija je imala i akciju nad osam osoba zbog sumnje u zlouporabu droga. Pretraženo je ukupno četrnaest domova i osobnih automobila koje je korisitla ova osmorka te je pronađeno ukupno 232 grama heroina,124 grama kokaina,18 grama marihuane,oprema i pribor za vaganje,veća količina novca te tri pištolja koja nelegalno posjeduju.

Ključnu ulogu u ovoj priči su imali 37-godišnjak i 30-godišnjak koji su nabavljali tu drogu s namjeorm dalje prodaje.

Dokazano je da su njih dvojica prodala drogu u dva navrata i to 33-godišnjaku s područja Primorsko-goranske županije i 34-godišnjaku iz Zadra.Prvome su prodali najmanje 48 grama heroina a ta droga je od njega i oduzeta na autocesti A1 u blizini mjesta Prgomet. Dvojac je u siječnju ove godine prodao najmanje 148 grama heroina 34-godišnjaku iz Zadra,koja mu je i oduzeta pretragom stana.

Nakon dovršenog krim-istraživanja protiv ukupno pet osoba od ove osmorice podnesene su kaznen prijave, a četvoro od te petorice je dovedeno pritvorskom nadzorniku.

Dan prije ove tiskovne konferencije na području Splita policajci su uočili dvije soobe koje su se dale u bijeg te su bježeći od policije osobnim vozilom udarali u pet parkiranih vozila na križanju Velebitske i Poljičke ceste.Kod njih je pronađeno 2,77 gram akokaina i 3.51 grama heroiana te je protiv njih podnesne optužni priejdlog prekršajnom sudu.

Ovdje je jasno da je policija koristila metode prisluškivanja jer su kupci uhićivani vrlo brzo,pa čak i odmah nakon što su drogu kupili. Sudski nalozi su policijii odmah dati za pretragu stanova,što je znak da su imali
jako dobra pripremljeno obraloženje za dobijanje tih naloga.


Glasnogovornica Antonela Lolić rekla je novinarima da je tijekom 2015 na području PU SD zabilježeno jukupno 184 kazena djela koja se odnsoe na kriminalitet droga,a ukupno je lani prijavljeno 159 osoba te je ukupno izvršeno 1229 zaplijena različitih vrsta droge čime je nastavljen poztivian tren rada iz 2014 godine" konstatirala je Lolić.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2022 12:45