StoryEditor
SplitOSTANITE KOD KUĆE!

Splitska policija pojačava ophodnju po Žnjanu i Marjanu kako bi spriječila veća okupljanja građana: ‘Zaustavili su nas i zamolili da idemo kući‘

Piše Ana Franić
21. ožujka 2020. - 13:50
Tom Dubravec/HANZA MEDIA

Svakodnevno slušamo preporuke i upute kako nije pametno okupljati se u većim grupama na javnim površina, izlaziti treba samo ako je to nužno, ali bez obzira na sve, svjedoci smo kako građani diljem zemlje uživajući u sunčanim danima i dugim šetnjama kao da su na kolektivnom godišnjem odmoru. Vrijeme je da se uozbiljimo. 

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a na jutrošnjoj koherenciji uputio je jasnu poruku kako je došlo vrijeme da zaustavimo sve ono što nije nužno za osiguranje normalnog života, a ministar Božinović poručio da se iz domova ne izlazi ako to nije nužno te da će policija obilaziti sva javna mjesta.

U Splitu su najpopularnija mjesta za okupljanje velikog broja građana Žnjan i Marjan, kao i brojni balotaški zogovi.
Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske, Antonela Lolić, nam je potvrdila kako policijski službenici redovito obilaze sva javna mjesta na kojima se okuplja veći broj ljudi.

- Intenzivno radimo na tome i stalno smo na terenu. Tako smo jučer reagirali na Sućidru na igralištu za balote gdje se redovito okuplja veći broj starijih građana. Preporuka je ostati kod kuće i samo na taj način možemo zaštiti sebe i zdravlje nas i svih ostalih.

Žnjan i Marjan su jedna od mjesta u Splitu gdje se posljednjih dana okuplja veći broj ljudi. Upravo tamo će policija pojačati ophodnju kako bi se upozorilo građane i spriječilo veće okupljanje.

Javila nam se i čitateljica koja je jutros bila na Marjanu i kaže kako za razliku od ostalih dana, uopće nema ljudi.

- Tijekom šetnje zaustavio nas je policajac i zamolio da idemo svojim kućama, kazala nam je čitateljica.

Glasnogovornica Lolić poručila je svim građanima kako moramo biti svjesni situacije u kojoj se nalazimo. 

- Još jednom apeliram na sve građane da se ne okupljaju na javnim površinama. Ostanak kod kuće je za dobro svih nas.

#JAVNO OKUPLJANJE#SPLIT#POLICIJA#ANTONELA LOLIĆ#ŽNJAN#MARJAN

Izdvojeno

25. svibanj 2020 02:51