StoryEditor
SplitNEMA LABAVO

Splitska policija 'zavrnula rukave': u kratkom razdoblju 'palo' čak 11 dilera s velikom količinom droge; Inspektori očistili Sućidar, Skalice, Visoku, Spinut, Split 3...

Piše Katarina Marić Banje
18. listopada 2019. - 22:14

Splitska policija je od kraja rujna zatvorila brojne punktove za nabavu opijata i dovela u nepriliku konzumente više vrsta droga. Tijekom 17 dana uhićeno je 11 dilera kod kojih je između ostalog nađeno 20 kilograma marihuane, 1,6 kilograma speeda, 1572 tablete ecstasyja te pride kokaina.

Dvojica splitskih mladića zaradili su prijave nakon što je kod njih nađen kokain i marihuana zadnji dan rujna. Na Sućidru su inspektori Službe kriminaliteta droga u večernjim satima kod 25-godišnjaka pronašli 31,2 gram kokaina. Droga je bila pakirana u dvije PVC vrećice, a imao je i digitalnu vagu. Istog dana su Inspektori Prve policijske postaje kod 19-godišnjaka na Skalicama našli  96,7 grama marihuane. Manji paketić je držao u džepu, a u obližnejm grmlju je skrio veću zalihu.

Drama ispred KBC-a Split: mladi diler bježao iz bolnice, policija pucala u zrak da ga zaustavi

Policija uhvatila dvojicu splitskih dilera: na Splitu 3 i Kocunaru pronašli čak kilogram i pol 'speeda'

U stanu u Solinu nađeno čak tisuću i pol ecstasyja! Dvojica mladića završila kod pritvorskog nadzornika pa pušteni da se brane sa slobode​

Dva dana kasnije, u srijedu, Služba kriminaliteta droga je na širem trogirskom području od 50-godišnjak oduzela ukupno 69 grama amfetamina. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Već u petak su inspektori iste službe su sa 1572 tablete ecstasyja u stanu u Solinu uhitili 29-godišnjaka i 27-godišnjaka. Uz ružičaste tabletice raspoređene u tri vrećice nađena je i veća količina novca. Uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojne droge dovedeni su na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. Nakon iznošenja obrana pušteni su da se brane sa slobode.

Sutradan je na ulici u Splitu dolijao 38-godišnjak kojeg su zatekli sa 52,1 gram amfetamina. Inspektori Službe kriminaliteta droga su osim speeda od njega oduzeli i digitalna vaga za precizno mjerenje, nađenu pretragom stana. Nakon ispitivanja na državom odvjetništvu gdje je iznio obranu nad njim je određen istražni zatvor te je dobio smještaj na Bilicama.

Za kraj tjedna su Interventni policajci u večernjim satima nedjelje na Visokoj u Splitu zaskočili Marka Bekavca (28), poznatog splitskog izgrednika sa  40 grama speeda. Nakon toga su nekoliko dana splitski dileri bili mirni da bi sljedeći petak u Kaštel Novom Inspektori Službe kriminaliteta droga uhitili S.G.(31) sa 14,8 kilograma marihuane. “Trava” je bila raspoređena u 15 paketa, a on je završio kod pritvorskog nadzornika. Već u utorak su inspektori našli još 4,7 kilograma marihuane na splitskom Sućidru u stanu 24-godišnjaka.  Drogu je rasporedio u dva pakovanja, a imao je i digitalnu vagu.

Stari znanac splitske policije opet završio iza rešetaka: Interventna ga uhvatila s drogom; Ni robija za ubojstvo, dva ranjavanja i brutalna otmica nakon koje je premlaćen nisu promijenile životne navike

Velika zapljena policije: uhićen 31-godišnji Kaštelanin, u kući mu pronašli više od 14 kilograma marihuane!​

Policija 'upala' u stan na Sućidru, mladi diler ostao bez poprilične zalihe marihuane

Srijeda je bila dan za speed i vage, koje su Inspektori Službe kriminaliteta droga našli na dvije lokacije u Splitu. Prvo su u Spinutu zatekli 24-godišnjaka s 0,57 grama marihuane te su nakon toga pretražili stan koji koristi na Splitu 3. Tamo su našli 1.400 grama speeda i dvije vage. Kaznena prijava zbog istog kaznenog djela podnesena je i protiv 29-godišnjaka kod kojeg su na Kocunaru našli 116,2 grama speeda i dvije digitalne vage. Obojica su dovedeni pritvorskom nadzorniku.

#MARIHUANA#ECSTASY#SLUŽBA KRIMINALITETA DROGA SPLIT#AMFETAMIN SPEED

Izdvojeno

03. srpanj 2020 04:14