StoryEditor
Split‘SITNO KOKOŠARENJE‘

‘Splitska obala‘ od Županije traži proširenje koncesije na Zapadnoj obali, a iz stranke Pametno poručuju: To je gumno Željka Keruma!

24. veljače 2020. - 11:05
Ante Renić i Igor Skoko postavili uličnu oznaku na Zapadnu obalu, kojom su Obalu kneza Branimira preimenovali u Guvno Željka KerumaPametno

Sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije na rasporedu je sutra (utorak), a na njoj će tema biti i koncesija na Zapadnoj obali, odnosno planirane izmjene i dopune. 

No, krenimo redom. O pomorskom dobru, Zapadnoj obali brine gradska tvrtka Splitska obala, a sada su prema Županiji uputili zahtjev za proširenje sadržaja koncesije. 

- Tijekom korištenja koncesije uočene su mogućnosti koje pruža ove nadasve elitna lokacija koja se može obogatiti turističkom ponudom bez daljnjih velikih investicijskih zahvata koji su izvedeni već pri samoj izgradnji Zapadne obale te se pojavila potreba za novim sadržajima koji uključuju sportsko rekreacijske, ugostiteljske, promidžbene i uslužne djelatnosti, stoji u objašnjenju zahtjeva Splitske obale.

Sadržaji koje Splitska obala planira i zbog njih traži proširenje koncesije su: iznajmljivanje šetnice za razne aktivnosti, organizaciju kreativnih, umjetničkih zabavnih sadržaja, promidžbenih događaja te jednostavne ugostiteljske djelatnosti. U planu je iznajmljivanje i opreme za rekreaciju i sport, ali i kiosk od 15 metara kvadratnih. Žele izmjenu štekata caffe bara Basta na način da se glavnina štekata usmjeri na zapadnu stranu objekta zbog izvođenja radova na bivšem hotelu Ambasador i otežanog pristupa recepciji Splitske obale te ostakljenje štekata.

Što se točno planira na Zapadnoj obali nije nam baš najjasnije, a iz straha kako taj dio ne bi postao novi cirkus u gradu, obratili smo se Splitskoj obali.

Zanimalo nas je koje to točno sadržaje planiraju nuditi građanima i turistima, ali njihov odgovor u razjašnjavanju situacije nije nam baš pomogao.

image
Nikola Vilić/HANZA MEDIA

Iz njihovog dopisa nismo uspjeli saznati koji su to konkretno sadržaji pošto je njihova lepeza poprilično široka, od zabave do sporta, pa čak i kioska, a ljudska mašta bogata. 

Za oko su nam zapeli kreativni, umjetnički zabavni i drugi sadržaji, pa nas je zanimalo o čemu se točno radi. Hoće li Zapadna obala postati prebučno mjesto i kako planiraju uskladiti sidrenja jahti s jedne strane i raznoliki sadržaj s druge? 

- Pod kreativnim, umjetničkim, zabavnim i drugim sadržajima smatraju se povremeni događaji privremenog karaktera kojima bi se obogatila ponuda Grada Splita u turističkom smislu, ukoliko se za istima pokaže potreba. Obzirom da se radi o kratkotrajnim i eventualnim sadržajima isti neće bitno utjecati na koncept dosadašnjeg funkcioniranja Zapadne obale, odnosno, neće utjecati na buku ni na ostale postojeće sadržaje- stoji u odgovoru. 

Kako zamišljate Zapadnu obalu ako vam se odobri zahtjev za proširenje sadržaja - zanimalo nas je.

- Podneseni Zahtjev za proširenjem sadržaja koncesije tražen je upravo iz razloga kako bi se udovoljilo potrebama građana grada Splita i svim njegovim posjetiteljima, te se istim stvara mogućnost održavanja novih manifestacija. Želimo da novim sadržajima Zapadna obala obogati svoju ponudu i time u budućnosti privuče što veći broj kako domaćih, tako i stranih posjetitelja-  zaključuju iz Splitske obale.

Voljeli bismo da griješimo, ali nekako nam se čini da ćemo idućeg ljeta na Zapadnoj obali gledati štandove, šatore i ostale "radosti", kojih je sada prepuna Riva, jer smo i to, kao, mi i naši gosti tražili. 

Brza reakcija

Na zahtjev gradske tvrtke Splitske obale o proširenju sadržaja koncesije reagirali su jutros i županijski vijećnici stranke Pametno, Ante Renić i Igor Skoko koji su postavljanjem ulične oznake preimenovali Obalu kneza Branimira u Guvno Željka Keruma.

Poručili su kako Zapadna obala neće izgledati isto nakon što HDZ i Kerumova stranka na sutrašnjoj Županijskoj sjednici odobre proširenje koncesije za Splitsku obalu.

- Za vrijeme svog gradonačelničkog mandata Željko Kerum je novac građana namijenjen sanaciji Karepovca potrošio na uređenje okoliša svog tadašnjeg hotela Marjan. Kerum je osnovao i gradsku tvrtku „Splitska obala“ u kojoj su zaposlenici stranački i rodbinski vezani za bivšeg gradonačelnika.

Ta tvrtka odobrava podnajmove ugostiteljskih objekata na Zapadnoj obali, a uskoro će joj Kerum i HDZ, udruženim snagama u Županijskoj skupštini, proširiti koncesiju na pomorskom dobru novim štekatima, njihovim ostakljenjima, novim kioscima, pečenjarama i ostalim provincijskim zabavama bez kune naknade za to, kazao je Ante Renić, županijski vijećnik stranke Pametno.

image
Ante Renić i Igor Skoko postavili uličnu oznaku na Zapadnu obalu, kojom su Obalu kneza Branimira preimenovali u Guvno Željka Keruma
Pametno

Osim toga, proširenje koncesije obuhvaća i korištenje komunalne opreme, a iz stranke Pametno ističu kako time „Splitska obala“ želi prikriti nelegalno vezivanje brodova na Zapadnoj obali.       

- U duhu međustranačke suradnje, na idućoj sjednici Županijske skupštine predložit ćemo amandman kojim zahtijevamo od HDZ-ove vertikale preimenovanje Obale kneza Branimira u Guvno Željka Keruma.

Tako će ovaj dio grada službeno predstavljati zonu bezakonja i sitnog kokošarenja vladajuće koalicije. Novo ime će nas kontinuirano podsjećati na tradiciju korupcije i nepotizma koje njeguju Banovina i Županija. Nadamo se će trio Kerum – Opara - Boban cijeniti naš mali doprinos u imenovanju područja koja su podijelili kao plijen, rekao je Igor Skoko, županijski vijećnik stranke Pametno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 11:55