StoryEditorOCM
SplitNOVO RUHO

Splitska gradska tvrtka uređuje dva najfrekventnija parkirališta, ima važnu poruku za vozače; ovo će se sve izvesti...

Piše Lucija Vujnović
5. lipnja 2023. - 10:48

Gradska tvrtka "Split parking" ovog tjedna započinje s uređenjem izvanuličnih parkirališta na Rivi te na Starom placu u Zrinsko-Frankopanskoj ulici.

Radovi za ova parkirališta trajat će ukupno 15 dana, po otprilike tjedan dana za svako parkiralište. Prvo na redu je ono na Rivi s čijim se uređenjem počinje danas ako vremenski uvjeti to dopuste.

Parkirališta će biti dostupna korisnicima za cijelo vrijeme trajanja radova, no u manjem obujmu jer će se određeni dijelovi ograditi dok se na njima budu izvodili radovi.

Na Rivi će se tako u sklopu uređenja ukloniti postojeće "new jersey" betonske ograde i postaviti pomične aluminijske ograde s logom Grada Splita, a izradit će se, montirati i obojati i novi aluminijski stupići s logom grada.

Također će se sanirati asfalt na mjestima gdje postoje oštećenja, udubljenja ili rupe te će se postaviti granitne kocke na mjestima gdje nedostaju.

image
Split Parking/

Aluminijska ograda i stupići s logom grada postavit će se i na Starom placu, a uklonit će se postojeće betonske bubamare te će se sanirati asfalt na mjestima oštećenja. Isto tako, nabavit će se i ugraditi travna rešetka oko stabala.

- Radovi koji se izvode na uređenju ova dva parkirališta nisu zahtjevni, ali ih je potrebno napraviti kako bi se parkiralište osvježilo i dodatno uredilo s obzirom na to da je riječ o dva parkirališta koja imaju veliku dnevnu izmjenu vozila.

Kontinuirano ulažemo u podizanje kvalitete naše usluge pa osim izgradnje i sanacije garaža, dodatno uređujemo i izvanulična parkirališta, rekao je Davor Matošić, direktor "Split parkinga".

Za izvođača je putem postupka javne nabave izabrana tvrtka "Point Split", a vrijednost radova iznosi 58.199,00 eura bez PDV-a. Ukoliko vremenski uvjeti budu nepovoljni, radovi će započeti prvi idući dan kada to bude moguće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 18:21