StoryEditorOCM
SplitIPAK PRIMIRJE?

Splitska bolnica ima novog zamjenika ravnatelja; desna ruka Meštroviću bit će poznati dječji kirurg

Piše N. L.
12. travnja 2023. - 19:16

Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća KBC-a Split izabran je novi zamjenik ravnatelja - izv. prof. dr. sc. Zenon Pogorelić, predstojnik Klinike za dječju kirurgiju KBC- a Split i pročelnik katedre Kirurgije na Medicinskom fakultetu u Splitu.

image

dr. Zenon Pogorelić

Nikola Vilić/Cropix

On će na toj funkciji zamijeniti dr. Krešimira Dolića kojemu je istekao mandat i koji u novu kandidaturu nije išao zbog, kako je kazao za Slobodnu, privatnih razloga.

Nedavno smo pisali kako se smjenom dr. Jugoslava Bagatina na mjestu predsjednika Upravnog vijeća splitske bolnice i imenovanjem kardiokirurga dr. Mate Petričevića ljulja stolica ravnatelju dr. Juliju Meštroviću, pogotovo nakon što je ostao bez zamjenika ravnatelja Dolića.

image

dr. Vili Beroš i dr. Julije Meštrović

Vladimir Duganžić/Cropix

No, znači li to da će imenovanje Pogorelića za Meštrovićeva zamjenika značiti kakvu-takvu stabilnost u bolnici ili će ministar zdravstva Vili Beroš i dalje imati na "piku" splitski KBC, ostaje za vidjeti.

Podsjetimo, i sam dr. Petričević, koji uživa Beroševo povjerenje, je u zadnje vrijeme u medijima govorio kako se Meštroviću ljulja stolica, ali da on neće biti taj koji će potezati pitanje njegove smjene. Kao glavni problem u radu splitske bolnice je isticao preduge liste čekanja i privatan rad liječnika KBC-a Split za vrijeme radnog vremena, zbog čega je u ovoj zdravstvenoj ustanovi bila i inspekcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2023 09:45