StoryEditor
Splitkruži poruka

Splitom se širi vijest o pojavi koronavirusa u gradu; Izvor iz bolnice: Postoji sumnja na zarazu kod jednog muškarca koji je imao kontakta s Italijom

24. veljače 2020. - 17:30
Nikola Vilić/ilustracija/HANZA MEDIA
Tijekom dana Splitom se pronijela vijest kako je u Splitu zabilježen prvi slučaj koronavirusa, a putem mobitela je počela kružiti i glasovna poruka nepoznate ženske osobe koja govori kako je muškarac, zaposlen kao medicinski brat u bolnici, kazao kako je potvrđen prvi slučaj zaraze u gradu, s čime javnost još nije upoznata.

Kako neslužbeno doznajemo iz pouzdanog izvora u splitskoj bolnici, postoji sumnja na zarazu kod jednog muškarca koji je nedavno imao kontakta s Italijom. Pacijentu su uzeti brisevi, poslani su na analizu u Zagrebu te se čekaju rezultati. 

'Muškarac je u dobrom stanju. Stručni tim splitske bolnice u stalnom je kontaktu s kriznim stožerom u Zagrebu, u slučaju ako bi bilo potrebno poduzeti neke druge mjere', navodi naš izvor te dodaje kako je Klinika za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević'  dobro opremljena te da je sve spremno za moguću pojavu koronavirusa u Hrvatskoj. 

Glasovna poruka kojom se upozorava građane na pojavu koronavirusa u gradu uznemirila je brojne Splićane, a i ženska osoba koja je odaslala sms 'upozorenja' na snimci napominje kako 'treba dobro zaštititi djecu'. No, naglašavamo kako nema mjesta panici jer je informacija koja različitim kanalima kruži među Splićanima - lažna.

Nema nikakve potvrde o pojavi koronavirusa u Splitu te nitko ne može ni dobiti informaciju o eventualno zaraženoj osobi virusom Covid-19 dok ne dođu službeni nalazi iz zagrebačke Klinike 'Dr. Fran Mihaljević'.

Važne upute za građane

- O koronavirusu informirajte se samo iz službenih i pouzdanih izvora

- Ne nasjedajte na dezinformacije koje se u ovakvim slučajevima često šire društvenim mrežama, whatsapp grupama i slično

- Ne širite neprovjerene poruke i informacije, ma koliko vam se uvjerljive činile

- Ukoliko se potvrdi prisustvo koronavirusa u Hrvatskoj, javnost će odmah biti obaviještena

- Ni u slučaju potvrde prisustva virusa, nema nikakvog razloga za paniku

- Slijedite OVE upute

 

Izdvojeno

10. srpanj 2020 11:13