StoryEditor
Splitpokrenut postupak

Split uskoro dobiva novu višenamjensku dvoranu u samom centru grada: Banovina raspisala natječaj, evo gdje će se urediti i tko će je moći koristiti

Piše Tihana Marović
2. travnja 2019. - 16:51

Splićani bi uskoro trebali dobiti novu višenamjensku dvoranu, u centru Grada, blizu nekadašnje Stande, koja bi prvenstveno trebala postati kvalitetan prostor za djelovanje alternativne kazališne scene, koja se već desetljećima odvija u nesuđenom i nikada dovršenom Domu mladih.

Prostor od 442 kvadrata, na adresi Trg hrvatske bratske zajednice 2, trebao bi prema najavama iz Banovine, poslužiti i za omogućavanje vježbi, ali i nastupa gradskih kulturnih društava koji trenutno nemaju primjeren i odgovarajući prostor.

Grad Split je, dakle, pokrenuo postupak za izradu glavnog i izvedbenog projekta višenamjenske dvorane koja se u postojećem stanju nalazi od 2002. godine kada je izvedena do faze grubih građevinskih radova.

Dvorana na prvom katu zgrade mora biti projektirana isključivo kao višenamjenski prostor u kojem se mogu održavati kino projekcije, kazališne predstave, kulturno - glazbeni događaji, konferencije i kongresi. Osim prostora dvorane projektiranje će obuhvatiti i prateće prostorije što podrazumijeva garderobu, sanitarne prostorije i ostalo za potrebe scenskog osoblja. Pristup će biti prilagođen i osobama s invaliditetom te osobama smanjene pokretljivosti.

Budući da ni koncertna dvorana u Tončićevoj ulici, dakle Hrvatski dom, također nije završena, jasno je kako je ovakvo mjesto itekako potrebno gradu i građanima, jer Split nema primjerenu dvoranu za gostujuće kazališne predstave.

Vrijednost ovog natječaja, bez PDV-a, iznosi 199 tisuća kuna, a javni poziv za dostavu ponuda nalazi se i na web stranici Grada Splita. Rok za dostavu ponuda je do ponedjeljka, osmog travnja, do 11 sati, kada će natječaj biti zaključen i kada će se otvoriti sve pristigle ponude. Kriterij za odabir ponude je prihvatljiva ponuda s najnižom cijenom.

#SPLIT#DVORANA#TRG HRVATSKE BRATSKE ZAJEDNICE

Izdvojeno

03. srpanj 2020 01:21