StoryEditor
Spliti svjetska banka uključena u gradske projekte

Split: Škole se popravljaju za početak nastave

Piše PSD.
24. kolovoza 2009. - 00:39
Škole ‘Split 3’ i ‘Kamen- Šine’ nominirane za širenje zajmom Svjetske banke. Radi se i školska sportska dvorana na Ravnim njivama, a na nizu školskih zgrada obavljaju se sanacijski radovi i nužni popravci

Bude li sve po planu, nadaju se u Banovini, do školske godine 2013./14. sve bi splitske osmoljetke mogle početi raditi u najviše dvije smjene i na taj način potjerati onu sramotnu treću smjenu u povijest. Naravno, glavni uvjet je da do tada konačno bude sagrađena škola na Pazdigradu. Na taj će način biti bitno popravljen splitski prosjek, koji je u tom pogledu prije samo četiri godine bio najgori u državi.

Krizi usprkos

Naime, kako doznajemo iz gradske uprave, nedavno je održan sastanak predstavnika Grada i Svjetske banke, čiji su predstavnici najavili kako će i nadalje, usprkos krizi, financijski podupirati rekonstrukciju i nadogradnju škola u vlasništvu Grada Splita. Štoviše, Grad je već nominirao dvije škole - “Split 3” i “Kamen-Šine”, koje bi se trebale širiti zajmom Svjetske banke.

VIJECE_BRDA4-090209
Do 2014. godine sve osnovne škole mogle bi početi s nastavom samo u dvije smjene - bez mučenja djece trećom / Duje Klarić / CROPIX
Inače, i ovoga se ljeta uredno koristi stanka od nastave za radove po školama, pa će brojne škole đake već ove jeseni dočekati propisno dotjerane. Tako se trenutačno za gotovo 180 tisuća kuna, bez PDV-a, uređuje krovište škole “Slatine”, u školi “Marjan” se izvode izolacijski radovi, čija je vrijednost 198.447 kuna, bez PDV-a.

Sanacija krovišta

Na školi “Visoka” u tijeku je sanacija krovišta koja košta 89.598 kuna, bez PDV-a, a na Skalicama se prilagođava školska zgrada za potrebe invalida, po cijeni od gotovo 221 tisuću kuna, bez poreza. Nadalje, u osam škola (“Dobri”, “Bol”, “Skalice”, “Spinut”, “Pojišan”, “Trstenik”, “Kman- Kocunar” i “Split 3” ) ugrađuje se aluminijska stolarija, a ti radovi će ukupno stajati gotovo 860 tisuća kuna, bez PDV-a. U tijeku je i postupak javne nabave za izmjenu alu-bravarije na školama “Sućidar” i “Visoka”, a planirana vrijednost javne nabave je 800 tisuća kuna, kao i postupak za hidroizolaciju škole “Lučac”, koji bi trebao koštati duplo manje, odnosno 400 tisuća kuna.

Osim toga, više od milijun kuna će otići najpovoljnijem ponuđaču (ne znamo kojemu) koji je pobijedio na natječaju za sanaciju podova u školama “Lučac”, “Visoka”, “Ravne njive”, “Mejaši”, “Stobreč” i “Split 3”. Osim školskih zgrada, i dalje ide projekt gradnje novih školskih sportskih dvorana, koji je započeo bivši gradski šef za prosvjetu i sport Ivan Veštić, a trenutačno se gradi dvorana na školi “Ravne njive”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2021 11:26