StoryEditor

Split: policija uhvatila 47 pijanih vozača, rekorder s 2,41 promila

Piše PSD.
3. veljače 2014. - 11:21
Tijekom proteklog vikenda od 31.siječnja do 02. veljače na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provedena je operativna akcija upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola. Na području Splita sankcionirano je 70 prometnih prekršaja, od čega se njih 47 odnose na vožnju pod utjecajem alkohola. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,41 g/kg.

Na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske evidentiran je 141 prometni prekršaj od čega se njih 55 odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, a 20 na prekoračenje brzine.

U policijskim postajama zadržano je 13 vozača, od čega 9 vozača zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 2 vozača zbog upravljanja u vrijeme zabrane i 2 vozača zbog upravljanja prije stjecanja prava.

Tijekom proteklog vikenda evidentirano je 19 prometnih nesreća, od čega 5 s ozlijeđenim osobama i 14 s materijalnom štetom. Jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede, a 6 osoba je zadobilo lakše tjelesne ozljede. U protekla 24 sata zabilježene su četiri prometne nesreće od čega jedna s materijalnom štetom. Jedna osoba je teško ozlijeđena. Dvije osobe su lakše ozlijeđene, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

PSD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2021 09:27