StoryEditor
Split‘POŠALJITE ZAHTJEV‘

‘Split-parking‘ preuzima upravljanje garažama na Visokoj i Sućidra i one više neće biti besplatne. Još se ne zna tko će upravljati onom na Mertojaku

26. svibnja 2020. - 13:14
Vojko Bašić/HANZA MEDIA

Pronaći parkirališno mjesto u Splitu postalo je ravno dobitku na lotu. Znaju to svi naši građani koji bi znali zaglaviti i po pola sata kružeći oko svoje zgrade kako bi pronašli mjesto za svog limenog ljubimca. Upravo zbog toga građani se razvesele kada čuju da se kreće u izgradnju ili nadogradnju garaža.

Razveselilo je to i stanovnike Mertojaka kada su u travnju započeli s radovima na dugoočekivanoj dogradnji garaže u Ostravskoj ulici na Mertojaku. Rekonstrukcijom i dogradnjom postojeće garaže predviđena su 102 parkirališna mjesta u prizemlju, na katu 104 i na krovu 99, što predstavlja povećanje od 99 parkirališnih mjesta u odnosu na postojeći broj.

No, građane također zanima hoće li garaža biti pod upravljanjem gradske tvrtke "Split parking" ili će biti besplatna, poput one na Sućidru.

- Grad Spit je investitor tako da vam na to pitanje, nažalost sada ne mogu dati odgovor jer se to još ne zna. Zaključak gradonačelnika, kada se donese, će definirati tu situaciju, a ako se nama objekt da na upravljanje onda možemo razgovarati o svim načinima funkcioniranja i provedbe, kazao nam je Marko Bartulić, direktor "Split parkinga".

Dodaje kako ta garaža nikada do sada nije bila pod upravljanjem neke tvrtke, a hoće li se to u skorijoj budućnosti promijenit, još se ne zna.

Osvrnuo se i na garažu na Sućidru koja je do sada bila besplatna, a stanari i Kotar su izrazili želju da upravljanje s njome preuzme upravo "Split parking".

- Uskoro ćemo prema obavijesti iz Grada Splita, a u dogovoru s kotarevima, preuzeti upravljanje garažama Vrazova te Sućidar. Pokrenuli smo poziv stanarima za te dvije garaže da se izjasne jesu li zainteresirani za korištenje parkirnih mjesta – objašnjava direktor Bartulić.

Rok za podnošenje zahtjeva je do 5. lipnja 2020. godine, a obrazac koji je potrebno popuniti i dostaviti dostupan je na internetskoj stranici www.splitparking.hr pod rubrikom 'Obrasci' ili na porti Upravne zgrade Split parkinga, Ruđera Boškovića 28/1. kat.

Poziv za garažu Vrazova odnosi se na stanare Gradskog kotara Visoka koji stanuju u Ulicama Vrazova, Ozaljska, Viktora Vida ili dijelu Ulice Vukovarska (kućni brojevi 158 – 180). Popunjeni obrazac može se predati osobno ili poslati putem e-maila na: vrazova@splitparking.hr (na isti mail moguće se obratiti za sve dodatne informacije).

Poziv za garažu Sućidar odnosi se na stanare Gradskog kotara Sućidar koji stanuju u Ulici Miroslava Krleže (kućni brojevi 2 – 36). Popunjeni obrazac može se predati osobno ili poslati putem e-maila na: sucidar@splitparking.hr (na isti mail moguće se obratiti za sve dodatne informacije).

Obje te garaže će se ubuduće plaćati, ali još se ne zna po kojem modelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

06. ožujak 2021 06:34