StoryEditor
Splitsanacija garaže

‘Split Parking‘ otvara važan projekt na Blatinama: sredina Šimićeve postala jednosmjerna, radovi na garaži počinju u ponedjeljak

Piše G. ZUBČIĆ
12. kolovoza 2020. - 12:48
Split Parking

Središnjim dijelom Šimićeve ulice, prometne žile kucavice kvarta Blatine, od srijede vozi se jednosmjerno prema zapadu, na što upućuje i privremena signalizacija postavljena zbog sanacije javne garaže koja bi, prema najavama iz "Split parkinga", trebala početi u ponedjeljak, 17. kolovoza.

Posebnom regulacijom osigurano je 60 dodatnih parkirališnih mjesta za stanovnike Blatina koja će im biti na raspolaganju tijekom radova. Na južnom kolničkom traku i dijelu nogostupa uz njega označena su ukošena mjesta za smještaj vozila, a zadržane su postojeće širine prolaza za pješake.

– Završeni su i radovi na privremenom parkiralištu koje ima oko 100 mjesta, pa ga građani slobodno mogu koristiti. U dogovoru s Kotarom, kao lokacija odabran je sportski centar koji se nalazi između javne garaže i kompleksa toplane, a središnje košarkaško igralište bit će ograđeno te će zadržati svoju funkciju i rekreativci će ga moći koristiti.

Prvih dana će naši radnici biti na raspolaganju građanima i pomoći im pri organizaciji parkiranja i regulaciji prometa. Nakon završetka sanacije garaže, korištene površine će se urediti i vratit će im se izvorna namjena. Još jednom molimo stanovnike Blatina za strpljenje i razumijevanje tijekom radova – naglašavaju iz "Split parkinga".

Stanovnici Blatina i Škrapa te korisnici garaže u Šimićevoj o svim će koracima i novim informacijama biti pravodobno obaviješteni, tvrde iz gradske tvrtke, a za bilo kakve upite mogu se obratiti i na adresu elektroničke pošte: info@splitparking.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. veljača 2021 04:48