StoryEditor
SplitDOBRE VIJESTI

Split osigurao besplatne pokazne karte za učenike iz obitelji s troje i više djece; Već sada ih mogu preuzeti, a studenti će morati još pričekati na svoje gratis karte...

Piše D.B.
29. kolovoza 2019. - 16:31

Odlične vijesti i veliko financijsko olakšanje za roditelje iz Splita koji imaju troje i više djece: osim što će ih u školskim klupama dočekati besplatni udžbenici (odnosi se na osnovce), imat će pravo i na besplatne pokazne iskaznice u "Prometovim" autobusima. Mogu ih preuzeti već danas na biljetarnici u Sukoišanskoj.

Naime, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju Magda Vrvilo i direktor "Prometa" Miroslav Delić su dogovorili da se od ove školske godine učenicima dodijeli godišnja pokazna karta i podijeli krajem kolovoza kako bi se korisnicima olakšalo korištenje prava besplatnog javnog gradskog prijevoza.

Kako su objavili iz Grada, u suradnji sa školama se vršilo prikupljanje zahtjeva i odobreno je 727 godišnjih pokaznih karata, a s obzirom na pristizanje novih zahtjeva, očekuje se da će navedena brojka još rasti.

Učenici, ne čekajte početak nastave da kupite pokaznu: već je počela prodaja iskaznica za rujan, a nakon sto godina malo se i preuredila čuvena 'Prometova' biljetarnica

Grad Split je u svom proračunu osigurao sredstva kako bi se ostvarilo pravo na besplatan prijevoz – godišnju pokaznu kartu temeljem Odluke o socijalnoj skrbi koje mogu ostvariti učenici osnovnih i srednjih škola iz obitelji s troje i više djece ako jedan roditelj/skrbnik ima prebivalište na području Grada Splita neprekinuto najmanje tri godine do dana podnošenja zahtjeva i uz uvjet da primaju dječji doplatak. 

- Svi oni kojima je dokumentacija potpuna mogu od četvrtka, 29. kolovoza, preuzeti godišnju pokaznu kartu na centralnom prodajnom mjestu "Prometa" na Sukoišanskoj, šalter 1  od 6.30 do 13.15  sati. Za preuzimanje je potrebno ponijeti sa sobom osobnu iskaznicu ili neki drugi identifikacijski dokument na uvid- obavještavaju iz Grada. 

Upućuju i sve ostale koji ispunjavaju uvjete, a još nisu predali zahtjev, da to mogu učiniti na način da zahtjev s potrebnom dokumentacijom pošalju gradskom Odjelu za socijalnu skrb ili osobno donesu u centralnu pisarnicu Grada Splita. 

Potrebno je predati: zahtjev s dokumentacijom (preslik osobne iskaznice; rješenje iz 2019. godine o ostvarenom pravu na dječji doplatak ili potvrdu; preslik rodnih listova); formular tvrtke "Promet", te dvije fotografije.

Zahtjevi i detaljne informacije se nalaze i na službenoj web stranici Grada Splita www.split.hr. Iz Banovine napominju i kako redovni studenti ostvaruju pravo na besplatan prijevoz od listopada, pa će podjela godišnjih pokaznih karti biti krajem mjeseca rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 21:33