StoryEditor
SplitLIMENI LJUBIMCI

Split obnavlja cestovnu 'ergelu': iz proračuna će se 'spržiti' 600.000 kuna na nove automobile, evo kakva vozila traže u Banovini

Piše G. Z.
10. rujna 2019. - 10:20

Gradski oci obnovit će svoj službeni vozni park, jer su prošli petak naručili četiri automobila, među kojima su i tri na hibridni pogon, procijenjene vrijednosti oko 600.000 kuna.

I dok će "benzinac" s motorom obujma 1,6 litara od najmanje 120 konjskih snaga morati biti crne, sive ili srebrne boje, što previše ne sužava krug potencijalnih dobavljača, tražene značajke triju hibrida već na prvu naginju na mogućnost da se ispred Banovine parkiraju Toyote Yaris iako, naravno, u "igru" ulazi i niz drugih proizvođača.

No, jedno je poznato, natječajnim odredbama propisano je da će ta tri vozila morati biti bijele boje, te da će motor imati najmanje 1400 "kubika" i razvijati više od 100 "konja", a korisnici se neće morati mučiti s klasičnim mjenjačem brzina, jer će im na raspolaganju biti automatski.

Svi potencijalni isporučitelji moraju svoje ponude dostaviti gradskoj upravi do 26. rujna, kada je predviđeno i njihovo otvaranje, a nakon toga slijedi postupak procjene i odluka o izboru partnera za posao vrijedan oko 80.000 eura ili - poništenje nadmetanja. Bit će stoga zanimljivo vidjeti kome će Banovina pokloniti povjerenje u ovom krugu pomlađivanja cestovne "ergele".

#BANOVINA#SPLIT#NOVI AUTOMOBILI

Izdvojeno

08. srpanj 2020 13:43