StoryEditor
Split‘POVIJEST BOLESTI‘

Split je to: prošla su 604 dana od kad je Grad Split poslao nalog Cestaru da iscrta parking na Trsteniku. Čestitamo!

9. listopada 2020. - 13:45

Stanovnici Ulice Šime Ljubića na Trsteniku nakon godinu dana i osam mjeseci čekanja, napokon su dobili iscrtani parking. Riječ je o pothvatu koji datira još od veljače 2019. godine, a Damir Barbir, predsjednik Gradskog kotara Trstenik nam je objasnio kako kaže "povijest bolesti". 

- Nakon što smo uočili da je južni parking u Ulici Šime Ljubića problematičan za pristup vatrogasnih vozila i vozila hitne pomoći, 7. veljače 2019. godine, smo Gradu Splitu poslali zahtjev za iscrtavanjem horizontalne signalizacije kako bi sigurnosno i tehnički poboljšali stanje parkinga i povećali sigurnost građana.

Tjedan dana kasnije, 14. veljače Grad je poslao Cestaru nalog za izvođenje radova. S obzirom na to da se ništa nije maklo s mrtve toče, nakon skoro godinu dana od odluke, odnosno 15. siječnja 2020. godine, smo ukazali javnosti na problem kao zadnjim alatom pokušaja zaštite prava naših sugrađana, objašnjava nam Barbir. 

Ističe kako su putem medija tada dobili odgovor kako se nalog zagubio te da će se radovi izvesti u roku od deset dana.  

- Od vijesti da će sve biti sanirano u sljedećih deset dana i izgubljenog naloga, odnosno naknadnog roka, je prošlo devet mjeseci. I eto danas, 611 dana, odnosno jedna godina, osam mjeseci i tri dana, od trenutka donošenja naše odluke i 604 od naloga poslanog Cestaru od Grada Splita imat ćemo iscrtani parking i podignutu sigurnost naših sugrađana.

U međuvremenu je nastao virus u Kini i proširio se na cijeli svijet, u Hrvatskoj nemamo više Predsjednicu, nego Predsjednika, imamo novu Vladu, potres je pogodio Zagreb, a na Trsteniku je već davno bio veliki požar, za koji se još nisu iscrtali vatrogasni prilazi. Sve to se dogodilo od trenutka odluke o iscrtavanju parkinga do iscrtavanja samog parkinga koji će trajati jedan dan posla, zaključio je Barbir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. srpanj 2021 16:37