StoryEditor
Splitdao 40, vratila mu 78 tisuća

Split: 65-godišnjak lihvario 58-godišnjakinju skoro osam godina

Piše M. DIDIĆ
16. veljače 2016. - 11:07
zadar_line4-250915

Služba gospodarskog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske je dovršila kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom. Sumnja se da je počinio kazneno djelo lihvarski ugovor, na štetu 58-godišnjakinje.

Gospodin je  2008. godine posudio novac  u iznosu od 40.000 eura, a nakon što ga gospođa nije vratila u dogovorenom roku i uz dogovorenu kamatu, proizvoljno je povećao kamatu i naplaćivao od nje dug, tako da mu je
oštećena vratila znatno veći iznos od posuđenog.

Ostvarena materijalna korist je nerazmjerna s posuđenim novcem, obzirom da mu je 58-godišnjakinja do siječnja 2016. u više navrata predala novac u ukupnom iznosu od 78.000 eura, nakon čega je osumnjičeni od nje i dalje nastavio potraživati novac.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv njega je podnesena kaznena prijava.

Najprije je ugovor o posuđivanju bio potpisan na tri mjeseca gdje je žena trebala vratiti 40 tisuća glavnice i i 4000 eura kamate,ali kako je ona sa svojim obrtom imala problema,tako nije ispunjavala dogovorenu dinamiku.

Kako je žena obročno vraćala dug,tako je njoj dug stalno rastao i nikako mu se nije nazirao kraj. Cijela drama je ženi trajala skoro osam godina kada je stvar predala policiji. Šezdesetpetogodišnjak nije gospođi
prijetio fizički niti ugrozom nje i njezine obitelji,ali je na suptilan način ipak našao načina da uzme 36 tisuća erua više nego što  joj je posudio i da zaključi kako dug još nije namiren.

Žena se vjerojatno  bojala da drugi iz njene bliže okoline saznaju za postojanje duga pa je manje više ispunjavala sve što je 65-godišnjak tražio.Naravno,dok je financijski mogla.

 

Izdvojeno

04. lipanj 2020 21:17