StoryEditor
Splitogorčena potrošačica

Splićanki Tanji dozlogrdilo da je varaju u poznatoj trgovini: ‘Čim mi je mesar uručio meso osjetila sam da kilaža nije točna, a onda sam ga izvagala na kućnoj vagi. Sramota!‘

Piše Split SD
5. svibnja 2022. - 09:50

O tome kako sve "vješti" trgovci varaju svoje kupce mogla bi se napisati knjiga, a u njoj bi mogućnosti vezane za vagu zasigurno ispunile uvodno poglavlje. Ovu su abecedu računanja sebi u korist, ako je suditi po iskustvu naše čitateljice Tanje usvojili i djelatnici odjela za svježe meso u prodavaonici "Plodine" na adresi Put Pazdigrada, čija je vaga zabilježila 52 grama više od stvarne težine mesa.

- Kada mi je mesar uručio meso odmah sam osjetila da mi kilaža "pod rukom" ne odgovara jednom kilu. Čim sam došla kući, odmah sam izvagala. Imala sam što i vidjeti! Ono što je kod njih vaga procijenila kao 1.014 kg mesa, kod mene je težilo tek 962 grama. A pouzdano znam da mi je kuhinjska vaga točna – požalila nam se ova Splićanka, ističući kako u istoj trgovini često nailazi na neispravne cijene.

- Obično im je jedna cijena istaknuta u dućanu, a kroz kasu prolazi druga pa se ti snalazi. Ali sad mi je prekipjelo. Uz već i ovako skupe cijene, takvo je ponašanje sramotno - dodala je.

Iz "Plodina" kojima smo se prije tjedan dana obratili pozivajući ih na komentar, nije stigao odgovor. Ako dođe, objavit ćemo ga.

image

Plodine vaga

Privatni Album

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. kolovoz 2022 05:06