StoryEditorOCM
Splitsigurnost i povjerenje

Splićanka se raspametila kad je ovdje vidjela policijsko auto: ‘Ili je nepismen ili je nehuman. Neka plati kaznu!‘

Piše Marko Didić
13. travnja 2023. - 13:13

Ne znam koliko puta morate objavljivati na vašem portalu priče koje poručuju da se i policajci moraju ponašati civilizirano i humano da bi to njima došlo do pameti i da bi promijenili svoje drsko ponašanje. Oni prometni policajci koje ste nedavno iskritizirali su ugrožavali uglavnom svoj život izlazeći na srednji kolnički trak bez kape i zaštitnog prsluka, ali ovaj na Firulama ugrožava djecu i njihova prava.

Umjesto da uvodi red, pravio je nered na cesti: pogledajte kako je splitski policajac izletio pred jureće automobile

Rekla nam je to jedna majka (podaci poznati redakciji) i pritom poslala fotografije policijske Škode Fabie koja je bila parkirana ispred Dječjeg odjela KBC Split i to na jedno od dva predviđena mjesta iznad kojih na tabli jasno piše: "Samo za potrebe djece i roditelja dječje hematoonkologije."

Za neupućene, hematoonkologija je grana medicine koja se bavi malignim oboljenjima krvi (leukemija).

- Policijsko vozilo je bilo parkirano u srijedu oko 15 sati na Firulama i ja sam zbog tog vozila morala s bolesnim djetetom kružiti okolo i tražiti parking. Bolnica nam je osigurala ta mjesta, ali da se bar oni koji čuvaju red normalno ponašaju. A pogotovo je to ružno kada čini netko tko bi trebao biti human, kao što je policajac. Na jednom parkirnom mjestu je bilo vozilo jednog od roditelja, a drugo je zauzela policija. Zbog toga sam s bolesnim djetetom morala pješačiti više od kilometar kako bi ja i moje dijete došli do liječnika na pregled, a parkirališno mjesto nam je bilo ispred nosa. No tamo je parkirao netko tko ili nije pismen pa ne vidi oznaku i obavijest ili toliko nehuman da mu bolesna djeca ništa ne znače - ispričala nam je ogorčena majka.

Poslali smo fotografije i u PU splitsko-dalmatinsku da nam odgovore kako je i zašto do ove situacije uopće došlo i što je to bilo tako važno i hitno da se policijsko vozilo moralo parkirati na mjestu na kojem ne smije.

- Znam da je predviđena kazna za one koji zaustavljaju ili parkiraju na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom iznosi oko 93 eura i očekujem da ovaj policajac koji je parkirao službeno policijsko vozilo na ovo mjesto to plati iz svog džepa i da ga kazne njegove kolege. Valjda ima i takvih u policiji koje će dirnuti i zamisliti ova priča - kazala nam je gospođa koju je ovo bahato ponašanje policajca raspametilo.

Poslali smo i upit sa fotografijama u Odjelu za izvještajnu analitiku PU splitsko-dalmatinske, gdje smo dobili slijedeći odogovor:

"Izvršenom provjerom utvrđeno je da su policijski službenici parkirali službeno vozilo policije zbog službenih poslova koji ne trpe odgodu. U konkretnom slučaju na parkiranje službenog vozila policije primjenjuju se odredbe članka 150. Zakona o sigurnosti prometa na cestama."

I dalje, kao što vidite, nismo dobili odgovor što je to bilo toliko hitno u policijskom postupanju da se ugroze prava bolesnih i djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 20:56