StoryEditor
Splitstrašna scena

Splićanka Gorana zgrožena prizorom sa splitske Rive: Maca je visjela na vezu, s omčom oko nogu i glavom u moru. As-eko: Ne znamo uzrok smrti

13. siječnja 2021. - 11:56
Strašan prizorGorana Vukušić

Nešto poslije 15 sati naša čitateljica Gorana Vukušić jučer je na splitskoj Rivi naišla prizor od kojeg je sinoć teško mogla zaspati.

- Šetala sam s bebom od istočne obale prema sredini Rive. I onda sam negdje kod četvrtog, petog veza gdje staju katamarani za Hvar ugledala tu životinju kako visi. Nisam mogla vjerovati što vidim, stvarno sam ostala u šoku. Stravičan prizor! Glavica joj je bila skroz pod morem, a nogice provučene kroz prsten na koji se konop veže, šapice u zraku i životinja je doslovno visjela. Grozno.

U prvi sam trenutak pomislila da se radi o psu, međutim kasnije sam saznala da je riječ o mački. Ostavila sam kolica sa strane i približila se da vidim. Žao mi je što gotovo nitko nije reagirao, a toliko je ljudi jučer šetalo Rivom. Krenula sam zvati komunalno redarstvo grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije. Nitko mi nije mogao pomoći, prebacivali su me s jednih na druge. Onda su me iz naše udruge za zaštitu životinja preusmjerili na tvrtku As-eko iz Šibenika koji su zaduženi za prikupljanje mrtvih životinja na području Splita, ispričala nam je Gorana.

image
Zaglavljena maca
Gorana Vukušić

Iz šibenske tvrtke odmah su izašli na teren zajedno s komunalnim redarstvom, a uzrok smrti ne može se sa sigurnošću utvrditi. Sigurno je tek da je mačka bila ostavljena da visi preko čelične omče.

- Pronašli smo veliku mačku koja je bila zaglavljena na vezu. Nažalost, ne možemo utvrditi razlog smrti i nezahvalno je išta komentirati. Obdukcija bi se mogla napraviti da to nalože nadležne institucije, rekli su iz šibenske tvrtke.

Na sve ovo reagirao je i splitski SDP.

- Nakon što su nedavno građani pronašli otrov za pse na Splitu 3, danas doznajemo za monstruozan zločin usmrćivanja mačke na Rivi. Nema sumnje, ovako nešto može biti samo djelo monstruma ili pak osobe narušenog mentalnog zdravlja, a tko tako nešto napravi životinji, može i čovjeku. U svakom slučaju potrebna je žurna intervencija policije i nadležnih službi - stoji u priopćenju Maje Giljanović, članice Gradskog odbora SDP-a Split

Kaznenim zakonom je propisana kazna zatvora do jedne godine, za onoga tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je zlostavlja, napominje ona.

- Nažalost, svjedoci smo da se teško pronalaze krivci za ovakve postupke, stoga pozivam svakoga tko zna bilo kakvu informaciju o ovom užasnom događaju da se javi policiji. U posljednje vrijeme, priče o patnji i umiranju otrovanih životinja u našem gradu su česte te sama kao vlasnica psa, strahujem svakodnevno. Nadam se i očekujem da će u ovom slučaju krivac biti uhvaćen i kažnjen te da će policija uz pomoć cijele zajednice učiniti sve da se ovakvi postupci ne ponavljaju - ističe SDP-ovka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

13. siječanj 2021 19:20